Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Wereldprimeur: VAUDE rugzak Trail Spacer 8, met 3D-breiconstructie

Wereldprimeur: VAUDE rugzak Trail Spacer 8, met 3D-breiconstructieDe Zuid-Duitse outdoor-specialist VAUDE bewijst met de lichtgewicht rugzak Trail Spacer 8 nogmaals zijn innovatiekracht op het gebied van rugzakken. Voor het eerst wordt daarbij voor het rugpand een innovatieve 3D-breiconstructie ingezet. Het wereldwijd unieke productieproces is ontwikkeld in samenwerking met de hogeschool voor textiel van Albstadt-Sigmaringen en biedt een compacte pasvorm bij outdooractiviteiten zoals wandeltochten maken, mountainbiken of trailrunning.

Een gebreid rugpand voor een rugzak? Met het klassieke breipatroon heeft de moderne textielproductie natuurlijk niet veel meer gemeen. Moderne productieprocessen zetten computergestuurde breimachines in, waarmee ook de meest gecompliceerde steken en patronen mogelijk zijn. Daaruit is bij de R&D-afdeling van VAUDE in Tettnang het idee voor een 3-dimensionaal gebreid rugsysteem voor rugzakken ontstaan. Productmanager Florian Schmid: "De 3D-breiconstructie is wereldwijd uniek en biedt ons de mogelijkheid een volledig nieuw design voor het rugpaneel te ontwerpen. Met het 3D-breigoed kunnen we rekening houden met de verschillende drukzones op de rug en realiseren we een zeer homogene drukverdeling."

Het nieuwe rugsysteem genaamd Vent-Tex Spacerknit wordt uit drie garens naadloos en met verschillende hardheidszones gebreid. De 3D-breiconstructie past zich volledig aan de schouders van de drager aan en omsluit de sporter als een vest. De productie is zeer hulpbronnenefficiënt, want het rugdeel wordt zonder schuim gemaakt en geproduceerd in Zuid-Duitsland. Bovendien is er geen afval, er blijft geen restmateriaal over.
Fenomenaal comfort

De rugzak Trail Spacer met een inhoud van 8 liter en een gewicht van 475 gram biedt ambitieuze sporters met het Vent-Tex Spacerknit een groot aantal functionele voordelen. Het naadloos gebreide rugdeel heeft verschillende hardheidszones voor optimale drukverdeling. De flexibele structuren passen zich daardoor bij de romp en schouders perfect aan het lichaam aan. De rugzak ligt altijd direct tegen het lichaam en daarmee dichtbij het zwaartepunt hiervan, of het nu op de fiets bij een meer gekromde houding of tijdens wandeltochten en bij het gebruik van wandelstokken is. Dankzij praktische éénhands-koorden kan de packsack altijd strak gepakt en zelfs tijdens het lopen bijgesteld worden. De elastische 3D-breiconstructie maakt een doorlopende ventilatie mogelijk met betere beluchting dan elk ander rugpand. Zo biedt het op een vest lijkende rugsysteem perfecte steun, comfort en ventilatie bij bewegingsintensieve sporten zoals trailrunning, langlaufen, mountainbiken, snelle wandeltochten en skitochten.

Naast het hoofdvak met een inhoud van 8 liter bieden ook de schouderbanden diverse opberg- en steekvakken met plaats voor gels, repen, mobiele telefoon, MP3-speler of de drinkfles, allemaal dingen die men onderweg snel bij de hand moet hebben. Even een korte stop, dan gaat het weer verder, de natuur in. Uiteraard is de rugzak ook geschikt voor het gebruik van een drinkzak.

Sportwetenschappelijk onderzoek bevestigt draagcomfort
Een vooraanstaand Zwitsers testinstituut controleerde in een studie de drukverdeling van de schouderbanden bij de schouder. De uitkomst: bij Vent-Tex Spacerknit bedraagt de gemiddelde drukbelasting op de schouders minder dan de helft (-57%), de drukpieken werden zelfs met 82% verminderd. Ook het subjectieve draagcomfort werd door de proefpersonen bij alle contactpunten op de rug als beduidend beter beoordeeld dan bij vergelijkbare modellen.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.vaude.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Vaude:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.