Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Nigor Guam 3-seizoenen tent biedt zee van ruimte voor 2, 3 of 4 personen

Nigor Guam 3-seizoenen tent biedt zee van ruimte voor 2, 3 of 4 personenDe Nigor Guam is een vrijstaande tent die aan twee vereisten voldoet die veel backpackers stellen aan hun tent: hij is heerlijk ruim, maar bovendien uiterst licht van gewicht. Daarnaast is de gebruikte stof ook nog eens verrassend robuust, waardoor deze tent ideaal is voor groepjes van 2, 3 of 4 personen meerdaagse tochten maken.

Robuuste, maar uiterst lichte materialen
De buitentent van de Nigor Guam is gemaakt van GorLyn 10 Ultra Lite 10D siliconized ripstop 6.6 Nylon met een waterkolom van 3000mm. De zeer sterke GorLyn 10 Ultra Lite stof is de perfecte combinatie van een zeer laag gewicht met de juiste robuustheid voor een tent. De binnentent van de Guam is een combinatie van 15D Breathable Ripstop Nylon (met gaasopeningen van 10D Poly No-see-um mesh) en een stevige vloer van 40D Ripstop Nylon met een waterkolom van 10.000mm. De vloer is voorzien van een TPU-laminaat voor extra bescherming en bovendien behandeld met Fire Retardant voor extra veiligheid. Nigor maakt gebuikt van ultra lichte TRX Eco-Duralumin Airlite Aluminium stokken.

Ruime constructie
Het design van de Nigor Guam doet klassiek aan, maar is inmiddels zeer beproefd: dankzij het kruisen van de stokken in de nok van de tent kunnen de wanden nagenoeg recht worden gehouden. Dat zorgt voor extra ruimte binnen in de tent, zonder dat daardoor het grondoppervlak zeer veel groter hoeft te zijn. De binnentent van het kleinste model Guam (voor 2 personen) heeft een oppervlakte van 220x150cm, terwijl de binnentent van het grootste model (voor 4 personen) maar liefst 230x260cm meet. Daar komt uiteraard de ruimte van beide vestibules nog bij, welke ideaal zijn om eventueel de rugzakken te laten liggen of om in te koken. Het feit dat er aan beide zijden openingen zijn heeft niet alleen een positieve invloed op de ventilatie, maar zorgt er ook voor dat je je tentmakkers niet hoeft wakker te maken mocht je er even uit moeten voor een sanitaire stop diep in de nacht.

Klein pakvolume en gemakkelijk op te zetten
Alle modellen van de Nigor Guam hebben een klein pakvolume. Zelfs het grootste model, met ruimte voor 4 personen, heeft slechts een pakvolume van 40x15cm. De tent is bovendien in een handomdraai op te zetten. Meer dan 5 minuten hoeft dat niet te duren en in de zomer kun je zelfs voor kiezen om enkel je binnentent op te zetten. Voor wat betreft gewicht is de verhouding tussen ruimte en gewicht bij de Guam ideaal: het kleinste model, de Guam 2, weegt slechts 1,81 kilo. Dat kan met het weglaten van enkele overbodige extra's (haringen, etc.) nog worden teruggebracht tot een minimumgewicht van 1,69 kilo.

Extra bescherming dankzij optionele footprint
Verwacht je erg slecht weer of wil je de bodem van je tent gewoon beter beschermen tegen scherpe stenen en takken, dan kun je er een optionele footprint bijkopen. Deze beschermt niet alleen tegen opkomen grondwater, maar zoals gezegd ook tegen beschadiging door scherpe steentje of takken.

Adviesverkoopprijs
De Nigor Guam heeft een adviesverkoopprijs van respectievelijk EURO 699,95 (Guam 2), EURO 799,95 (Guam 3) en EURO 899,95 (Guam 4).

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://nl.nigor.eu/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Nigor:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.