Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

GORE-TEX Invisible Fit bevordert pasvorm, gevoel en prestatie van lichtgewicht waterdicht schoeisel

GORE-TEX Invisible Fit bevordert pasvorm, gevoel en prestatie van lichtgewicht waterdicht schoeisel Het merk GORE-TEX was veertig jaar geleden al pionier in het ontwikkelen van een concept voor lichtgewicht waterdicht schoeisel en bleef marktleider vanaf het moment dat deze technologie het daglicht zag. GORE-TEX Invisible Fit betekent een geheel nieuwe manier om een waterdichte, ademende (hardloop-)schoen te fabriceren met ongeëvenaard comfort. Het biedt dezelfde pasvorm en hetzelfde gevoel als een schoen zonder GORE-TEX membraan, maar nu mét de GORE-TEX GUARANTEED TO KEEP YOU DRY® belofte. Laat je nooit meer tegenhouden door slecht weer, of je nu een rondje door het bos rent, traint voor de marathon of het gewoon prettig vindt om sportief schoeisel aan te trekken.

WAT MAAKT HET VERSCHIL
Schoenen uitgevoerd met deze technologie bieden volledig betrouwbare waterdichte bescherming bij slecht weer zonder enige concessie te doen aan pasvorm en prestatie. Dit betekent dat je voeten droog blijven, zowel tijdens een zomerse stortbui als in koude winterse modderpartijen, waarbij de Invisible Fit Technology exact dezelfde pasvorm en hetzelfde gevoel geeft als het geval is bij een schoen zonder GORE-TEX membraan.

HOE WERKT HET
Bij de GORE-TEX Invisible Fit Technology wordt het membraan direct gehecht aan het buitenmateriaal van de schoen. Dit betekent dat het GORE-TEX membraan al vanaf aanvang zit verwerkt in het bovenwerk van de schoen, in plaats van op een later tijdstip in het productieproces als een aparte tussenlaag te worden aangebracht. Dit maakt het ademende waterdichte membraan 'onzichtbaar' ('invisible') in de schoenconstructie.

DE VOORDELEN

 • Door het membraan volledig te verwerken in het bovenmateriaal van de schoen worden eventuele vouwen en plooien volledig geëlimineerd, wat tot een comfortabelere tongconstructie en vermindering van drukpunten leidt én de voorvoet meer ruimte biedt.
 • Minder gewicht, minder vochtopname en een snellere droogtijd zijn enkele van de andere voordelen van de GORE-TEX Invisible Fit Technology. Een snellere droogtijd betekent dat je de schoenen weer eerder kunt gebruiken en dat de schoenen schoner blijven.
 • GORE-TEX Invisible Fit betekent dat hardlopers die ook bij slecht weer hun trainingsarbeid serieus nemen, schoenen kunnen kopen met dezelfde pasvorm en hetzelfde gevoel als hun niet-waterdichte hardloopschoenen. Consumentenonderzoek van Gore onder hardlopers heeft uitgewezen dat 65% ook traint onder natte-, regenachtige- en sneeuwomstandigheden, en 75% ook onder koude omstandigheden.


 • GORE-TEX Invisible Fit Technology wordt verwerkt in hardloop-, cross-, en wandelschoenen.
  Voor meer informatie over de GORE-TEX Invisible Fit Technology: https://www.gore-tex.com/technology/original-gore-tex-products/invisible-fit-footwear

  Meer foto's bij dit nieuws-item

  Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

  Voor meer informatie: https://www.goretex.nl/

  Andere recente nieuws-items met betrekking tot Gore-Tex (materiaal):

  Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

  Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
  Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

  Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.