Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Fjallraven presenteert bijzondere Samlaren-collectie uit unieke producten

Fjallraven presenteert bijzondere Samlaren-collectie uit unieke productenOp 1 maart lanceert Fjällräven Samlaren - Zweeds voor "de verzamelaar". Een nieuw concept dat is geworteld in Fjällräven's toewijding aan kwaliteit en de traditie om geen middelen verloren te laten gaan. Samlaren is een opwindend initiatief dat overtollig materiaal nieuw leven inblaast door innovatief gebruik van overgebleven stof. Samlaren zal unieke verzamelproducten bevatten die zullen worden uitgebracht in terugkerende, beperkte capsulecollecties.

Het idee achter Samlaren is om een initiatief te creëren voor duurzaamheid en innovatie met de missie om circulariteit te verkennen en inspiratie te creëren voor een betere en duurzamere toekomst.

Alle producten met het Samlaren-embleem zijn gemaakt van overgebleven stoffen van de fabrieken van Fjällräven, zorgvuldig gecombineerd, in genummerde limited editions met unieke ontwerpen en speelse kleurencombinaties. Alle stukken bieden hetzelfde hoge niveau van functionaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid dat je van elk Fjällräven-product mag verwachten, maar dan met geüpcyclede materialen en een hoogstaand ontwerp.

De eerste productgroep van Samlaren is een samengestelde collectie van opnieuw uitgevonden klassiekers gemaakt van overtollige G-1000-stof, waaronder het klassieke Greenland Jacket in patchwork met kleurblokken, de iconische Kånken-rugzak en bijgewerkte versies van de draagtas en pet.

Samlaren wordt gelanceerd op 1 maart 2021 en is verkrijgbaar in geselecteerde winkels en online op www.fjallraven.com. Fjällräven heeft een geschiedenis van circulaire innovaties. Duurzaamheid en innovatie hebben altijd centraal gestaan bij Fjällräven. In 1964 stopte oprichter Åke Nordin een rol stof weg die niet was gesneden tijdens de ontwikkeling van zijn baanbrekende thermotent. Een paar jaar later werd dezelfde rol stof gebruikt om het eerste legendarische Greenland Jacket te maken. In het voorjaar van 2021 zet Fjällräven verdere stappen op deze reis met de introductie van Samlaren, een nieuw duurzaam initiatief geworteld in het erfgoed en de geest van innovatie van Fjällräven.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: http://www.fjallraven.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Fjällräven:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.

Reacties op deze pagina: