Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

BASF en VAUDE werken samen om van oude autobanden nieuwe outdoorbroeken te maken

BASF en VAUDE werken samen om van oude autobanden nieuwe outdoorbroeken te makenGerecyclede broeken op gemaakt van oude banden: de nieuwe productlijn van het outdoorspecialist VAUDE die vanaf maart 2022 in de winkels ligt, valt niet alleen op door het tijdloze design, het robuuste materiaal en de eenvoudige repareerbaarheid - de broeken zijn ook op een bijzondere manier duurzaam, aangezien chemisch gerecyclede schrootbanden als grondstof worden gebruikt. Met deze innovatie willen BASF en VAUDE een bijdrage leveren aan het verminderen van afval en het behoud van waardevolle hulpbronnen.

"Onze Ultramid® Ccycled™ is een innovatief polyamide 6 dat kan worden gebruikt om textiel van hoge kwaliteit te vervaardigen. Tijdens de productie besparen we op fossiele grondstoffen en bieden we onze klanten ook een kleinere ecologische voetafdruk", aldus Christoph Gahn, Vice President Business Management Polyamides bij BASF.

René Bethmann, innovatiemanager bij VAUDE, voegt toe: "We willen een pionier zijn in het opbouwen van een circulaire economie voor onze functionele kleding. Ons doel is om een meetbare bijdrage te leveren aan het milieu. Dit omvat uiteraard het verminderen van de hoeveelheid primaire fossiele bronnen die worden gebruikt, evenals het verminderen van de CO2-uitstoot bij het maken van onze producten. Door Ultramid® Ccycled™ te gebruiken, kunnen we de koolstofvoetafdruk met méér dan de helft verminderen (op basis van de Higg Material Sustainability Index). "

BASF voert pyrolyse-olie uit oude banden naar zijn productie-faciliteit in Ludwigshafen en vervangt zo gedeeltelijk fossiele bronnen. Het aandeel gerecyclede grondstof wordt toegevoegd aan bepaalde producten die in de faciliteit worden vervaardigd met behulp van een gecertificeerde massabalansbenadering. Omdat producten met "Ccycled™" in hun naam exact dezelfde eigenschappen hebben als de equivalenten gemaakt van fossiele grondstoffen, kunnen klanten ze op dezelfde manier verwerken en gebruiken in hun conventionele processen. Dienovereenkomstig kan Ultramid® Ccycled" ook worden gebruikt in toepassingen met hoge kwaliteits- en prestatie-eisen, zoals in de textielindustrie.

Voor meer informatie: https://www.vaude.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Vaude:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.