Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Grangers biedt materiaal een langer leven met oog voor het milieu

Grangers biedt materiaal een langer leven met oog voor het milieuIn 1947 was het Grangers dat als eerste onderhoudsproducten ging ontwikkelen op basis van water. Vandaag de dag is Grangers nog steeds een pionier als het gaat om milieuvriendelijke onderhoudsmiddelen. Van schoenen tot slaapzakken, van hardshell jacks tot je ondergoed: Grangers heeft een middel om het te reinigen, te onderhouden of opnieuw waterafstotend te maken. En dat met oog voor mens en milieu.

Gerecycled kunststof voor de verpakking
De kunststof flessen waarin de Grangers producten worden verkocht zijn zogenaamde 100% PCR en OWP flessen. PCR staat voor Post-Consumer Recin, met andere woorden plastic dat door consumenten is gebruikt en vervolgens in de daarvoor betreffende containers voor gescheiden afval is verwijderd en opnieuw gerecycled. Zoals bijvoorbeeld de bekende PET-flessen. OWP staat voor Ocean Waste Plastic en het gebruik ervan is ontzettend belangrijk voor het onze oceanen. Bij OWP wordt gebruik gemaakt van plastic afval dat uit de oceanen wordt gehaald. De oceanen worden er dus letterlijk een beetje schoner van, iets dat enorm belangrijk is voor de flora en fauna die er leven. Maar tegelijkertijd ook voor de mens zelf, die zich vaak niet bewust is van het feit dat ze vis eten die vol zit met microplastics van het door diezelfde mens weggegooide afval.

Goedgekeurd door Bluesign®
De producten van Grangers zijn Bluesign® approved, wat wil zeggen dat bij de productie aan veel criteria is voldaan om zo min mogelijk schade te vorm voor mens en milieu. Denk hierbij aan productie waarbij zo zuinig mogelijk wordt omgesprongen met grondstoffen, maar ook het milieu zo min mogelijk schade wordt berokkend. Er wordt dus niet alleen naar het materiaal zelf gekeken, maar ook hoe ermee wordt omgesprongen tijdens het gehele productieproces. Daarnaast mogen eindproducten geen gevaar vormen voor de mens. Grangers was in 2007 het eerste merk van onderhoudsproducten dat het bluesign® logo mocht dragen.

PFC-vrij
PFC's worden vaak gebruikt om producten waterafstotend te maken, iets wat voor veel van de producten van Grangers de basisfunctie is. Maar PFC's zijn helaas ook schadelijk voor het milieu. Dit is voor Grangers reden om hun producten geheel PFC-vrij te produceren en juist naar andere, milieuvriendelijke manieren te zoeken om kleding en uitrusting te voorzien van de zo belangrijke duurzaam waterafstotende laag.

Producten die langer meegaan zijn beter voor het milieu
Juist door het gebruik van Grangers kunnen producten zoals kleding, slaapzakken en schoenen langer gebruikt worden. En hoe langer een product gebruikt kan worden, des te minder nieuwe producten er gemaakt hoeven te worden. Daarmee zijn de producten van Grangers dus an sich al een grote stap vooruit om het milieu te beschermen: ze geven buitensportproducten een langer en soms een tweede of derde leven door ze bijvoorbeeld weer als nieuw waterafstotend te maken.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://grangers.co.uk/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Granger's (onderhoudsmiddelen):

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.