Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Carbon PolyPole, the telescopische carbon fiber tarpstok van tarptent

Carbon PolyPole, the telescopische carbon fiber tarpstok van tarptentTarptent biedt sinds kort een nieuwe tarpstok aan waar velen op hebben gewacht: de PolyPole. Een vijfdelige telescopische carbon fiber tarpstok die niet alleen bijzonder licht van gewicht is (110 g), maar teven zeer klein is op te vouwen (33 centimeter). Deze kleine stok kan worden gebruikt door hikers die normaal gesproken geen wandelstok meenemen, maar wel een stok nodig hebben om hun tarp op te zetten.

Gemakkelijk aan te passen in lengte
Een groot voordeel van gebruik van wandelstokken voor het opzetten van een tarp is het feit dat veel wandelstokken telescopisch zijn. Met andere woorden: hun lengte kan worden aangepast, iets dat ook nodig is voor het strak opzetten van je tarp. De PolyPole heeft ditzelfde voordeel en is bovendien zeer compact op te vouwen. Opgevouwen is de PolyPole slecht 33 centimeter lang, maar volledig in elkaar gezet kan de lengte worden aangepast tussen de 109 en 135 centimeter. Dit in trapjes van 2,5 centimeter verschil middels een druksysteem. Daarmee is hij geschikt voor nagenoeg alle tarpen die op te zetten zijn met een wandelstok.

De Tarptent PolyPole is aan het ene uiteinde voorzien van een rubberen dop ter bescherming en aan het andere uiteinde van een afgeronde aluminium punt om in de hoekring van de tarp te steken. Met een gewicht van slechts 111 gram kan hij zonder problemen worden meegenomen in of aan de rugzak.

De tarptent Polypole is te bestellen via de website van Tarptent en heeft een prijs van 25 USD.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.tarptent.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.