Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Campingaz, al meer dan 70 jaar de betrouwbare brandstof voor elk avontuur in de natuur

Campingaz, al meer dan 70 jaar de betrouwbare brandstof voor elk avontuur in de natuurAl meer dan 70 jaar helpt Campingaz mensen te genieten van het buitenleven. De iconische blauwe cilinders en cartouches van het merk vormen al generaties lang onmisbare troeven bij het koken in de buitenlucht. En het merk creëert vandaag de dag ook andere inventieve oplossingen voor reizigers en barbecue liefhebbers. Gas, als veilige energiebron, blijft echter de basis voor Campingaz. De betrouwbare brandstof voor elk avontuur in de natuur.

De cilinders en cartouches van Campingaz zijn in heel Europa (en daarbuiten) verkrijgbaar. Het merk vult sinds 1949 zijn eigen cilinders en cartouches met gas, om te dienen als veilige energiebron voor het brede assortiment kooktoestellen en meer. En waar men zich dan ook in Europa bevindt, met de handige online Gas Finder is de dichtstbijzijnde dealer in een oogwenk te vinden. Zodat men een lege cilinder kan inwisselen, voor de prijs van een gasvulling of een nieuwe cartouche kan aanschaffen. Met nieuwe energie op zak, kan elke avonturier onbezorgd de weg vervolgen.

Cilinders
Dankzij de opvallende rode dop op een Campingaz R-cilinder is de veiligheidsgarantie uitermate herkenbaar: de tank is door een erkende dealer gevuld, alsmede regelmatig gecontroleerd en onderhouden door Campingaz zelf. Zowel de productie als kwaliteitscontrole vinden volledig plaats in Europa.

Hoe werkt het? Bij aanschaf wordt de cilinder eigendom van de gebruiker, maar zodra de tank leeg is, kan deze steeds worden omgeruild voor een volle cilinder van hetzelfde type, voor de prijs van een gasvulling. De cilinders zijn in drie formaten te verkrijgen: R907 (2,75 kg butaan), R904 (1,8 kg butaan) en R901 (0,4 kg butaan).
Adviesverkoopprijzen: R907 Cilinder € 99,99 (€ 36,99 vulling), R904 Cilinder € 89,99 (€ 28,99 vulling) en R901 Cilinder € 62,99 (€ 24,99 vulling)

Cartouches
De cartouches - ook wel cartridges genoemd - zijn alleen toepasbaar op Campingaz producten. Net als de cilinders, worden ook de cartouches volledig in Europa geproduceerd en gecontroleerd.

Het mengsel van de CV 470 Plus en CV 300 Plus cartouches bestaat uit een gas mix van butaan (80%) en propaan (20%). Het propaan geeft een extra boost, zelfs bij lage buitentemperaturen van -5°C. Dankzij het handige en veilige Easy Clic® systeem met ventiel op de cartouches, is het mogelijk om deze tussentijds los te koppelen en later weer aan te sluiten. De CP 250 cartouche is gevuld met 250 g Isobutaan. Dit compacte busje is toepasbaar op de Bistro lijn van Campingaz. Het lage gewicht van de cartouches (respectievelijk 628 g, 356 g en 315 g), maakt ze extra draagbaar en daarmee uitermate geschikt voor korte trips.
Adviesverkoopprijzen: CV 470 Plus Cartouche € 9,99, CV 300 Plus Cartouche € 6,99 en CP 250 Cartouche € 2,79.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.campingaz.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Campingaz:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.