Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Rab presenteert nieuwe, toonaangevende slaapzakkenreeks voor lente/zomer 2022

Rab presenteert nieuwe, toonaangevende slaapzakkenreeks voor lente/zomer 2022Het premium Britse outdoormerk Rab heeft zijn nieuwe, toonaangevende slaapzakkenreeks voor lente/zomer 2022 onthuld. De nieuwe collectie gebruikt meer gerecyclede stoffen dan ooit en omvat uitgebreide updates voor zowel de dons slaapzakken als de synthetische slaapzakken.

Hoogtepunten zijn onder meer:

  • Andes Infinium slaapzakken - met Thermo Ionic Lining Technology (TILT), een GORE-TEX INFINIUM™ WINDSTOPPER®-buitentijk en 800FP-dons met Nikwax fluorkoolstofvrije hydrofobe afwerking;
  • Neutrino slaapzakken - met een uitstekende verhouding tussen warmte en gewicht voor snelle en lichte avonturen, gevuld met 800FP-dons met Nikwax fluorkoolstofvrije hydrofobe afwerking en met Pertex® Quantum 100% gerecycled nylon met een fluorkoolstofvrije DWR (Durable Water Repellent);
  • Alpine slaapzakken - gevuld met 650FP eendendons met Nikwax fluorkoolstofvrije hydrofobe afwerking en gemaakt van Pertex® Quantum 100% gerecyclede stof met fluorkoolstofvrije DWR;
  • Solar Ultra slaapzakken - die superieure prestaties bieden in koude en vochtige omstandigheden met TILT-technologie, 100% gerecyclede Stratus™ synthetische lagen isolatie voor meer warmte en loft, evenals gerecyclede stoffen met fluorkoolstofvrije DWR;
  • Solar Eco slaapzakken - de eersteklas milieubewuste keuze gevuld met 100% gerecyclede Stratus™ synthetische isolatie en gemaakt met 100% gerecycled buitentijk met fluorkoolstofvrije DWR.

Het assortiment is het resultaat van meer dan 40 jaar ongeëvenaarde ervaring met het ontwikkelen van producten 'voor Mountain People door Mountain People'. In 1981 ontwikkelde Rab's oprichter en beroemde bergbeklimmer, Rab Carrington, zijn eerste slaapzak - met de hand geknipt, genaaid en gevuld in een klein rijtjeshuis in Sheffield.

Geïnspireerd door zijn erfgoed als 'Masters of Insulation', verlegt de nieuwste collectie van Rab de grenzen van slaapzaktechnologie, functionaliteit, bescherming en comfort, en doet het tegelijkertijd haar best om de impact op het milieu te verminderen, een doel dat Equip (eigenaar van Rab) nastreeft binnen diens ambitieuze wereldwijde duurzaamheidsstrategie.

De bedoeling van Rab was om warmte efficiënt vast te houden en meer gerecyclede stoffen te gebruiken dan ooit tevoren - afkomstig en getest volgens dezelfde hoge normen als hun niet-gerecycleerde tegenhangers. Met revolutionaire technologie en verfijning, gebaseerd op jarenlange ervaring, zijn de slaapzakken ontworpen voor een leven lang intensief gebruik in de bergen. Tot op de dag van vandaag vult Rab al hun donzen slaapzakken met de hand in hun fabriek in Derbyshire, VK, om de hoogst mogelijke kwaliteit en prestaties te garanderen.

Het nieuws en de updates voor lente/zomer 2022 omvatten 10 kernproductreeksen en bieden de juiste slaapzak voor zowel ambitieuze alpineprojecten in de meest extreme omgevingen ter wereld als voor allround berg- en buitenavonturen. Enkele van de belangrijkste nieuwtjes en updates zijn:
Andes Infinium slaapzakken

Andes Infinium slaapzakken
De technische Andes Infinium slaapzakken zijn uitgebreid geüpdatet en hebben nu een GORE-TEX INFINIUM™ WINDSTOPPER®-buitentijk - die dezelfde warmte- en weersbescherming biedt als Rab's expeditie-assortiment, maar met een slankere vorm, waardoor het pakvolume wordt verminderd en de verhouding tussen warmte en gewicht wordt gemaximaliseerd. Gevuld met 800FP-dons met Nikwax fluorkoolstofvrije hydrofobe afwerking, zijn de Andes Infinium gemaakt met innovatieve TILT-technologie, ontworpen om warmte naar binnen te reflecteren, stralingswarmteverlies te verminderen en warmte te maximaliseren in extreme omgevingen.
Neutrino-assortiment

Neutrino-assortiment
Het populaire Neutrino-assortiment is geüpdatet voor de zomer 2022-collectie en levert een uitstekende warmte-gewichtsverhouding voor snelle en lichte avonturen - waardoor het ideaal is voor bergbeklimmen, bikepacking en lichtgewicht backpacktochten. De bijgewerkte serie is gevuld met 800FP-dons met Nikwax fluorkoolstofvrije hydrofobe afwerking en is voorzien van Pertex® Quantum 100% gerecycled nylon met een fluorkoolstofvrije DWR.
Alpine slaapzakken

Alpine slaapzakken
De vernieuwde Alpine slaapzakken zijn gevuld met 650FP eendendons met Nikwax fluorkoolstofvrije hydrofobe afwerking en zijn nu gemaakt met Pertex® Quantum 100% gerecyclede stoffen met fluorkoolstofvrije DWR. Het vernieuwde assortiment biedt de optimale balans tussen comfort, gewicht en warmte voor allround bergavonturen.
Solar Ultra slaapzakken

Solar Ultra slaapzakken
De nieuwe Solar Ultra slaapzakken zijn slijtvaste en zeer efficiënte synthetische slaapzakken. Ze dragen hun eigen milieukenmerken, met 100% gerecyclede Stratus™ synthetische laagisolatie, gerecycled buitentijk en een fluorkoolstofvrije DWR. De binnenvoering maakt gebruik van TILT om stralingswarmteverlies te verminderen door warmte terug naar het lichaam te reflecteren. Samen met offset gelokaliseerd quilten, minimaliseren de Sola Ultra slaapzakken de overdracht van koude en maximaliseren ze de warmte.

Solar Eco-assortiment
Het nieuwe Solar Eco-assortiment is gemaakt met 100% gerecycled buitentijk met een fluorkoolstofvrije DWR en 100% gerecyclede Stratus ™ synthetische vulling; de constructie in concertina-stijl houdt lucht vast om loft en warmte te stimuleren. Lichtgewicht en geschikt voor wisselende omstandigheden, de Solar Eco-collectie is ideaal voor een breed scala aan activiteiten - waaronder kamperen, backpacken en bergtochten.

Net Zero uitstoot in 2030
Tim Fish, Product Director bij Rab zegt: "Deze nieuwe serie slaapzakken is Rab's meest geavanceerde tot nu toe - een combinatie van meer dan vier decennia aan expertise met de nieuwste technische en duurzame innovaties. Onze collectie slaapzakken, ontwikkeld 'voor Mountain People, door Mountain People', is prestatiegericht en bewezen tijdens expeditie zodat het bergbeklimmers gemoedsrust geeft in het veld. We hebben hard gewerkt en veel onderzoek gedaan, met als resultaat dat het nieuwe assortiment meer gerecyclede materialen gebruikt dan ooit om onze missie te ondersteunen om tegen 2030 een netto nul-uitstoot te bereiken."
Eigen servicecentrum

Eigen servicecentrum
Om de levensduur van uitrusting te verlengen en afval dat naar de vuilstort gaat tot een minimum te beperken, biedt Rab professionele was- en reparatiediensten voor slaapzakken via zijn eigen servicecentrum. Klanten kunnen hun kit vakkundig laten wassen en drogen, waardoor het volledige warmtevasthoudende vermogen van de isolatie wordt hersteld en ze weer topprestaties leveren.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://rab.equipment/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Rab:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.