Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

VAUDE maakt modieuze trekkingsbroeken van oude autobanden

VAUDE maakt modieuze trekkingsbroeken van oude autobandenDat VAUDE innovatief te werk gaat met duurzaamheid en klimaatbescherming, wist je wellicht al. Maar wist je ook dat ze tegenwoordig broeken maken van gerecycleerde autobanden? Met de nieuwe Farley-trekkingsbroeken en Yaras-fietsbroeken draag je heel eenvoudig jouw steentje bij aan de vermindering van CO2-uitstoot bij de textielproductie, en je hebt er bovendien een functionele en moderne wandel- of fietsbroek bij. Go nature, go VAUDE!

Trekkingbroeken van polyamide, waarvoor gerecyclede banden werden gebruikt
Met de Farley- en Yarasbroeken presenteert VAUDE een echte wereldprimeur in de outdoor-branche: trekkingbroeken van polyamide, waarvoor gerecyclede banden werden gebruikt – innovatief materiaal om fossiele grondstoffen te ontzien en CO2-uitstoot bij textielproductie aanzienlijk te verminderen. Bovendien draagt dit idee ook bij aan ons afvalprobleem: afgedankte autobanden zijn moeilijk te recyclen en werden tot nu toe verbrand of massaal op een stortplaats geloosd. Opnieuw een verwezenlijking die perfect aansluit bij het klimaatneutrale imago van VAUDE.

Farley Stretchbroek
Met deze comfortabele wandel- en trekkingsbroek (mannen en vrouwen) ben je klaar voor elke wandeling! De flexibele tailleband, het hoge stretchaandeel en de voorgevormde knieën zorgen voor absolute bewegingsvrijheid. Een kabbelend beekje op je tocht? Geen probleem, door de elastische koordverstelling op de broekspijpen kan de broek snel over de knieën worden getrokken en vastgemaakt worden. Vele beekjes en slechte weersomstandigheden later, zijn de Farley-broeken nog steeds van topkwaliteit dankzij het uiterst onderhoudsvriendelijke, sneldrogende en slijtvaste materiaal.
Adviesprijs: EURO 100

Farley Stretch-short
Voor wie het graag wat frisser houdt tijdens een intensieve wandeling, is er de Farley Stretch-short (mannen en vrouwen). Deze komt tot aan de knie en heeft hetzelfde flexibele en elastische draagcomfort als de Farley-broeken. De short beschikt ook over een klein veiligheidszakje voor het bewaren van allerlei kleine belangrijke zaken, zoals huissleutels, tijdens de wandeling.?
Adviesprijs: EURO 85

Yaras Zip-Off-broek
De Yaras Zip-Off (mannen en vrouwen) is de ideale allround bikebroek voor actieve dagtochten of fietsreizen met wisselende weersomstandigheden. Afhankelijk van het weer kan je deze broek met of zonder lange broekspijpen dragen door ze eenvoudigweg af- of aan te ritsen ter hoogte van de knieën. Het robuuste en slijtvaste maar tegelijkertijd aangenaam zachte stretchmateriaal biedt een zeer comfortabele draag- en pasvorm. Ook de geoptimaliseerde snit met smallere broekspijpen en de elastische inzetstukken in de taille dragen daaraan bij. Bovendien is de broek ook voorzien van afgesloten zakken om kleine waardevolle spullen binnen handbereik op te bergen. Kortom, met de Yaras ZO-broek ben je gedurende de hele fietstocht, weer of geen weer, voorbereid tot in het kleinste detail.
Adviesprijs: EURO 160

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.vaude.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Vaude:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.