Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Nieuwe collectie Colmar gebruikt duurzaam materiaal van Pertex

Nieuwe collectie Colmar gebruikt duurzaam materiaal van PertexVoor de koudste maanden biedt Colmar veelzijdige en warme bovenkleding, gemaakt van een stof die exclusief voor Colmar is ontwikkeld door Pertex, een van de leidende Japanse textielbedrijven. De dichtheid van de draden en de weefsels garanderen de uitstekende weerstand van het dons, zonder het gebruik van andere bewerkingen die het item zwaarder zouden maken. Het technische materiaal heeft aan de oppervlakte een waterafstotende behandeling ondergaan. De garens zijn afkomstig van de verwerking van polyamide afval uit de textielsector en hebben daardoor minder impact op het milieu.

Stretch polyester
De combinatie van een buitenstof in stretch polyester met een zeer compact uiterlijk, welke eveneens een waterafstotende behandeling heeft ondergaan, leidt tot een uiterst comfortabel buisvormig interieur van deze jas. De twee materialen zijn aan elkaar gehecht met een patroon dat kanalen creëert voor de verdeling van het dons zonder de noodzaak van quilten, wat zowel warmte als zachtheid bevordert.

Traditioneel model
Een puffer jack met leereffect van imitatie nappaleer herinnert ons aan een traditioneel model. Hiervan zijn twee ontwerpen gemaakt, in de combinatie van twee stoffen: een ultra lichtgewicht mini rip stop gelamineerd op de achterzijde en een zeer zacht kunstleer.

Gerecycled polyamide
Voor vrouwen is er een breed scala aan donsjacks, met verschillende quiltpatronen, lengtes en pasvormen, ontworpen in een stof van gerecycled polyamide, met een iriserend uiterlijk, verkregen door de verwerking van geselecteerd polyamide-afval dat op deze manier terug in de textielsector wordt gebracht. De stof onderging een milieuvriendelijke waterafstotende behandeling voor een duurzamer karakter.

Technisch membraan
Daarnaast is er voor vrouwen een polyester satijn gecombineerd met een gebreide ondersteuning door een technisch membraan dat een hoge waterkolom en een waterafstotende behandeling garandeert. De mix van effen en gewatteerde stof geeft het stuk een verfijnde en feminiene uitstraling en het wordt gepresenteerd in een breed scala aan kleuren en modellen, variërend van de jas tot de trenchcoat en de jas met capuchon.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.colmar.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Colmar:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.