Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Modieuze Buff-mutsen waar je een warm gevoel van krijgt

Modieuze Buff-mutsen waar je een warm gevoel van krijgtDe nieuwe Sustainable Knits-collectie van BUFF bestaat uit milieubewuste, gebreide mutsen en nekwarmers. De outdoor-items zijn modieus vormgegeven en verkrijgbaar in veel mooie trendkleuren. De mutsen en nekwarmers bevatten 25% tot 95% gerecyclede materialen en merinowol. Warmte, comfort en stijl gaan hier hand in hand met eco-vriendelijk design.

Of je nu een berg beklimt, door de stad fietst of met vrienden een lange wandeling maakt: BUFF Sustainable Knits houdt je overal warm. De collectie wordt met zorg in Spanje gemaakt, in de eigen fabriek van BUFF, en bevat items voor zowel volwassenen als kinderen.

Voordelen merinowol
Elke muts, nekwarmer en hoofdband bestaat uit garens van gerecycled materiaal of diervriendelijk verkregen merinowol. Met positieve eigenschappen, zoals optimale vochtregulering, ademend vermogen, stretch en duurzaamheid. Voor extra warmte in koude dagen kan bovendien gekozen worden voor mutsen voorzien van een Primaloft fleece voering.

Het voordeel van merinowol is dat het slijtvast en duurzaam is, en geurvrij waardoor het minder vaak gewassen hoeft te worden. Bovendien is merinowol een natuurlijk materiaal en binnen 3 maanden biologisch afbreekbaar.

Ecologische voetafdruk verkleinen
Textielbronnen zijn niet eindeloos en de keuzes die BUFF maakt voor materiaal en productielocaties beperken de hoeveelheid afval bij de textielproductie aanzienlijk. Door te kiezen voor natuurlijke garens en garens van gerecycled materiaal, en door lokaal in Spanje te produceren, kan BUFF de ecologische voetafdruk flink verkleinen.

Informatie
De Sustainable Knits collectie van BUFF is verkrijgbaar bij de betere outdoor- en sportwinkels en via webshops. Consumentenadviesprijs vanaf EURO 21,95.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.buff.es/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Buff:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.