Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Weet jij hoe de messenslijpers van HORL worden gemaakt?

Weet jij hoe de messenslijpers van HORL worden gemaakt?HORL produceert een geliefde tool onder professionele- en amateur chefs; een stijlvolle messenslijper die niet gemist mag worden in de keuken. De vernuftige HORL slijpers worden geproduceerd in een dichtbebost gebied en middelgebergte ter zuidwesten van Duitsland: het Zwarte Woud. Neem een kijkje in de keuken van HORL en lees meer over het productieproces van een technisch en duurzaam hoogstandje.

Professioneel resultaat bij dagelijks gebruik
De messenslijpers van HORL maken het mogelijk om een grote diversiteit aan messen - van Europese exemplaren tot Japanse en Damascus messen - eenvoudig en nauwkeurig te slijpen voor een professioneel resultaat bij dagelijks gebruik.

Twee delen
Het systeem bestaat uit twee delen; een magnetisch gehoekt slijpblok (de Angle Support) houdt het mes op zijn plaats in de perfecte slijphoek, terwijl het mes met de Diamond Standard slijpsteen door een eenvoudige rolbeweging geslepen kan worden. Aan de andere kant van de slijper zit een keramische hoonschijf, die met enkele bewegingen het slijpen aanzienlijk verfijnt. Met als resultaat een gladde en strak geslepen mesrand.

Drie soorten hout: Duits beukenhout, eikenhout, en Amerikaans walnoothout
HORL gebruikt voor het produceren van zijn producten drie soorten hout: Duits beukenhout, eikenhout, en Amerikaans walnoothout. Het merk laat het hout drogen op een temperatuur van 80 °C, om het houtvochtgehalte van 12% naar 7% te verlagen. Dit proces vindt plaats in een meterslange, vacuĆ¼m droogoven en duurt bijna een week. Het is een essentiële stap in het creëren van stabiel hout dat niet krimpt of uitzet tijdens de rest van het productieproces.

De volgende stap in het proces: de freesmachines
Als het hout is gedroogd, wordt het op de gewenste afmetingen gezaagd en is het klaar voor de volgende stap in het proces. De gedroogde stukken hout worden vervolgens in verschillende freesmachines geplaatst. De machine freest elk randje recht en boort vervolgens de gaten die later in het proces nodig zijn. De magnetische houder, ofwel de Angle Support, wordt op een schuin stuk hout geplaatst in een hoek van 15° of 20°. Na het frezen bevat het houten deel van de Angle Support daardoor aan de ene zijde een hoek van 15° en aan de andere zijde een hoek van 20°.

Gedetailleerde behandeling
Elke HORL messenslijper, alsmede de houten accessoires, worden met de hand geschuurd, opgemeten en gecontroleerd. Na deze gedetailleerde behandeling krijgen de houten onderdelen een dun laklaagje. Dit laagje beschermt de messenslijper tegen vocht en vuil en zorgt voor een mooie glimmende afwerking van het hout. De HORL2 Cruise en HORL2 Pro krijgen, in plaats van deze laklaag, een laagje verf.

Klaar voor de eindmontage
Vervolgens gaan de onderdelen naar de volgende locatie voor de eindmontage. Hier worden de afgewerkte houten onderdelen in de kwaliteitscontrole nogmaals opgemeten. Daaropvolgend wordt het logo in het hout gegraveerd met behulp van een laser. De messenslijpers worden daaropvolgend voorzien van hun ijzeren kern; in het geval van de HORL2 zijn dat kogellagers, en de 46 μm diamanten, keramische of roestvrijstalen slijpschijven. De magneetjes worden in de magnetische basis geplaatst en onder druk vastgezet.

Een duurzaam en bijzonder product
Het eindresultaat is een duurzaam en bijzonder product, dat elke chef levenslang kan bijstaan in de keuken. Zodat een bot mes voor altijd verleden tijd is.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.horl.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Horl 1993 (messenslijpers):

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.