Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Fjallraven's hernieuwbare en traceerbare wol

Fjallraven's hernieuwbare en traceerbare wolWol heeft de tand des tijds doorstaan als één van de meest veelzijdige en duurzame materialen die de mensheid kent. In een wereld die steeds meer belang hecht aan duurzaamheid en milieubewustzijn, streeft het Zweedse Fjällräven ernaar om oude mythen over wol te ontkrachten en de voordelen van hernieuwbare en traceerbare wol voor de productie van kleding uit te leggen. En het merk introduceert daarbij meteen de twee nieuwste aanwinsten in de populaire Övik collectie, namelijk de Övik Rib Sweater M en de Övik Path Knit W.

Mythe 1 Wol jeukt en is oncomfortabel
Feit: Moderne wolproductietechnieken en hoogwaardige verwerkingstechnieken zorgen er tegenwoordig voor dat wol niet langer ruw aanvoelt op de huid en jeukt. Fjällräven's Övik Rib Sweater M en Övik Path Knit W zijn dan ook gemaakt van zachte, comfortabele wol, waar je het liefste elke dag in wegkruipt.

Mythe 2 Wol is niet geschikt voor het actieve buitenleven
Feit: Wol is een uitstekende keuze voor outdooractiviteiten vanwege de van nature zelfregulerende eigenschappen. Wol isoleert en ademt, wat het geschikt maakt in koude én warmere omstandigheden. Daarnaast voert wol vocht van het lichaam af en houdt het je zelfs warm als het nat is. Daarnaast is het materiaal geurbestendig. De Övik Rib Sweater M en Övik Path Knit W zijn ontworpen met de outdoor avonturier in gedachten en bieden naast al deze bijzondere eigenschappen ook nog eens optimale bewegingsvrijheid.

Mythe 3 Wol is niet traceerbaar en milieuvriendelijk
Feit: Fjällräven streeft naar transparantie in alle productieprocessen en heeft dat ook in de woltoeleveringsketen geïmplementeerd. Fjällräven gebruikt een scala aan ethische wolsoorten, inclusief restmateriaal en overtollige wol van leveranciers in onder meer Italië, alsmede wol afkomstig van Zweedse schapen. Zo probeert het merk zijn impact op het milieu zo klein mogelijk te houden. De traceerbare wol die wordt gebruikt voor de Övik collectie is afkomstig van verantwoord beheerde schapenboerderijen, waar dierenwelzijn en milieubewuste praktijken centraal staan. En niet te vergeten: wol is ook nog eens hernieuwbaar en biologisch afbreekbaar.

ÖVIK PATH KNIT W
Övik Path Knit is een jacquardgebreide trui voor vrouwen, met een klassiek Scandinavisch ontwerp. De trui, met ronde hals is gemaakt van een zachte en warme wol, die 100% traceerbaar is. Dit item voert vocht, van bijvoorbeeld basislagen, optimaal af. Het is een perfecte isolerende tussenlaag onder een shell-jas of in combinatie met een vest op warmere winterdagen. De boorden en zoom zijn geribbeld en de trui heeft een relaxte pasvorm, zodat er op comfortabele wijze lagen onder gedragen kunnen worden. Deze klassieke trui komt in vijf verschillende kleurstellingen
Adviesverkoopprijs: EURO 235

ÖVIK RIB SWEATER M
De Övik Rib Sweater is een tijdloze trui voor mannen, eveneens gemaakt van 100% traceerbare wol. De trui is ontworpen met een open gebreid stiksel voor goede isolatie en raglanmouwen voor comfort en bewegingsvrijheid. De trui bevat verder een ronde, geribbelde hals, manchetten en zoom. De mouw wordt gesierd door een lederen logo in de vorm van een vos. De Övik Rib Sweater komt in vijf effen kleuren en is een fantastisch, klassiek kledingstuk, ideaal voor dagelijks gebruik, in het koude seizoen en daarbuiten.
Adviesverkoopprijs: EURO 250

Toewijding aan functionaliteit en duurzaamheid
De nieuwe Övik Rib Sweater M en Övik Path Knit W zijn uitstekende voorbeelden van Fjällräven's toewijding aan functionaliteit en duurzaamheid. Uitgevoerd in de ethische en traceerbare uitvoering van het wondermateriaal dat wol heet. Deze kledingstukken combineren traditioneel vakmanschap met een tijdloos ontwerp, waardoor ze geschikt zijn voor zowel outdoor avonturen als het dagelijks leven in de stad.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.fjallraven.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Fjällräven:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.