Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

SINGI X, het innovatieve resultaat van Fjallraven Verkstad

SINGI X, het innovatieve resultaat van Fjallraven VerkstadFjällräven Verkstad (het Zweedse woord voor werkplaats) is een toonaangevend, praktijkgericht onderdeel van de RenD-afdeling van het merk. In een atelier wordt door vakvrouwen en -mannen continue geëxperimenteerd, om nieuwe ideeën, materialen en oplossingen te ontdekken. Ontdekkingen die baanbrekende normen stellen aan hoe het merk in de toekomst zal opereren. Hieruit rolde om te beginnen het innovatieve assortiment van Singi X producten voor herfst/winter 2023-24, waarin Fjällräven de nieuwste ontwikkelingen laat zien.

Het verhaal gaat dat op een koude winternacht in 1957 de oprichter van Fjällräven, Åke Nordin, naar een snel bewegend glimmend stipje in de lucht boven zijn geboorteplaats Örnsköldsvik keek. Het was de Spoetnik satelliet, gemaakt van aluminium. Dat inspireerde hem om het lichtgewicht en sterke materiaal ook in het ondersteunende frame van zijn nieuw ontworpen rugzak te verwerken. Het succes van deze aanpassing vormde het startpunt van zijn bedrijf voor outdoor uitrusting, Fjällräven.

Fjällräven Verkstad
Uiteraard vormen Åke's onderzoekende geest, vastberadenheid en vermogen om anders te denken de blauwdruk voor Fjällräven vandaag de dag. En in de Fjällräven Verkstad ligt de nadruk op nieuwsgierigheid en toewijding om altijd nieuwe mogelijkheden te verkennen, slimmere manieren te vinden om de functionaliteit te optimaliseren, de modernste materialen toe te passen en nieuwe niveaus van duurzaamheid te bereiken. Ideeën die het merk nuttig acht voor zijn gebruikers, worden - in een aanvankelijk beperkte capaciteit - opgenomen in de relevante Fjällräven lijnen en krijgen de extensie "X" in hun naam. De producten, kenmerken en materialen die uit Fjällräven Verkstad voortkomen, kunnen de manier waarop het outdoor merk in de toekomst op grotere schaal werkt, veranderen. Ontdek hieronder de nieuwe Singi X producten, die kou, wind en regen op afstand houden, dankzij de nieuw ontwikkelde stof van 100% katoen, strak geweven en gekalanderd met druk en hitte voor wind- en weerbestendigheid.

SINGI X-TROUSERS
De Singi-X Trousers zijn gemaakt van G-1000 Stretch Eco en ontworpen voor optimale bewegingsvrijheid en comfort. De stretchpanelen in de rugpas en het heupgedeelte zorgen voor een flexibele pasvorm die zich aan de lichaamsvorm aanpast. In het ontwerp van zitvlak- en dijen is rekening gehouden met voldoende ruimte voor basislagen, terwijl de taps toelopende pijpen zorgen voor minder volume en minder risico op slijtage. De broek bevat meerdere functionele zakken, geïntegreerde ventilatie en een geïntegreerde afneembare geweven riem. De verstevigde knieën bevatten openingen voor kniebeschermers (los verkrijgbaar). De verstelbare uiteinden van de pijpen zijn voorzien van laarshaken om de broek op z'n plaats te houden. Zowel de broek voor mannen als voor vrouwen is ontworpen met steekzakken en beenzakken voor het opbergen van essentiële spullen.
Adviesverkooprijs Singi X-Trousers W - EURO 260
Adviesverkooprijs Singi X-Trousers M - EURO 285

SINGI X-ANORAK
De Singi X-Anorak is een lichte, windafstotende jas gemaakt van een katoenweefsel met hoge dichtheid. De stof is waterafstotend, windafstotend en goed geventileerd en er kan wax op worden aangebracht voor extra bescherming en duurzaamheid. Dat maakt de anorak een perfecte shell-laag voor buitenactiviteiten in de winter. Het stormbandje tussen de benen zorgt ervoor dat de anorak goed blijft zitten tijdens stormachtig weer. Het is gemaakt zonder PFC's, en van slijtvast materiaal, om een leven lang te dragen. Zo zijn de naden dubbelgestikt en bedekt met dunne randtape aan de binnenkant, genaaid met Coats Dual Duty-draad (een extra stevige polyesterdraad met een vezelkern en katoenbedekking) voor langdurige en weerbestendige functionaliteit. De knopen hebben een roestvrije afwerking die is aangebracht met een energiebesparende plaattechnologie voor een lager verbruik van water en chemische stoffen. Bij regen kan de - met één hand verstelbare - capuchon met vormbare rand worden ingezet. Verder is de Singi X-Anorak voorzien van twee steekzakken en een grote buidelzak met binnenzak. De manchetten zijn versterkt met slijtbestendige biezen met reflexgaren en de koordtunnel in de zoom is versterkt met Ripstape. Kinbescherming van niet-schurend geborsteld tricot met uitstekende vochtafdrijvende prestaties. De jas is verkrijgbaar in twee kleuren: oranje en donkerblauw.
Adviesverkooprijs: EURO 465

SINGI X-CAP
De Singi-X Cap is een uniseks pet, licht geïsoleerd en weerbestendige voor wandelen in koude en winderige omstandigheden. De cap is ontworpen met een korte, flexibele klep, een plat voorgedeelte dat perfect kan worden gebruikt voor een hoofdlampje. Daarnaast bevat de Singi X-Cap oorflappen voor extra warmte en bescherming. Het trekkoord aan de achterkant staat toe om de pet te verstellen voor een perfecte pasvorm.
Adviesverkooprijs: EURO 85

Voor meer informatie: https://www.fjallraven.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Fjällräven:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.