Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

HORL Kagami, gemaakt in Japan voor ultieme scherpte van je messen

HORL Kagami, gemaakt in Japan voor ultieme scherpte van je messenVoor wie ultieme scherpte eist, komt HORL met een ultrafijne slijpsteen: de HORL Kagami. Met deze nieuwe slijpsteen tilt het merk het rendement naar een compleet nieuw niveau, met drie keer verfijndere slijpresultaten dan met standaard Japanse whetstones.

Wow-effect
Met het traditionele slijpen als fundering, hebben Japanse slijpexperts speciaal voor HORL de HORL Kagami ontwikkeld. De slijpsteen behelst zo het beste van twee werelden en geeft messen een spiegelachtige scherpte, wat zorgt voor een wow-effect wanneer men het mes voor het eerst gebruikt.

Ongelooflijke scherpte
Na intensief onderzoek en talloze tests op messen gemaakt van staalsoorten in alle hardheidsgraden, heeft HORL ontdekt dat met een breed scala aan messen een unieke scherpte kan worden bereikt. Of het nu gaat om de klassieke staalsoorten van Europese keukenmessen of om hoogwaardig Damascusen carbon staal, met de HORL Kagami kan men een ongelooflijke scherpte bereiken, met een eindresultaat dat zowel optisch als meetbaar een nieuwe standaard zet.

Samenwerking met partners in Japan
De ontwikkeling van de Kagami-slijpsteen is een nauwe samenwerking tussen het merk uit het Zwarte Woud en partners in Japan, die bekend staan als autoriteit waar het gaat om whetstones en het zeer scherp slijpen van messen. De Japanse partners delen HORL's strikte kwaliteitsnormen zodat het merk kan garanderen dat de HORL Kagami aan de hoogste eisen voldoet.

Geschikt voor de messenslijpers HORL2 en HORL2 Pro
De HORL Kagami slijpsteen is geschikt voor de messenslijpers HORL2 en HORL2 Pro. Voor dit product is het vereist dat men over de Premium Sharpness Set beschikt en deze volledig gebruikt. Zorg ervoor dat het mes braamvrij is. Na het slijpen met de HORLĀ® Whetstones Fine- en Extra Fine, kan men bij opvolgend gebruik de HORL Kagami inzetten. Slijp het mes gedurende minimaal 5 minuten aan elke kant totdat het spiegelscherp is. Het is belangrijk om het mes en de whetstone bij het wisselen van kant altijd even schoon te maken, zodat restkorrels de spiegelrand niet kunnen bekrassen. Als laatste stap voor verfijning maak je de HORL Kagami licht vochtig, om 'm nog een minuut aan elke zijde van het mes te gebruiken.

Advieverkoopprijs
De HORL Kagami is vanaf nu als losse accessoire verkrijgbaar voor EURO 79.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.horl.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Horl 1993 (messenslijpers):

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.