Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Slimme winter-accessoires voor Optimus branders

Slimme winter-accessoires voor Optimus brandersTrek je er in de winter op uit met je rugzak en tent, dan zul je je uitrusting aan moeten passen aan de barre omstandigheden. Natuurlijk betekent dat een warmere slaapzak en goed isolerende kleding, maar ook je Optimus-brander heeft bij winterse omstandigheden baat bij extra aandacht. Daarom heeft Optimus enkele slimme accessoires om het koken in de winter gemakkelijker en efficiƫnter te maken.

Optimus 4-seasons Gas
Veel buitensporters komen er helaas pas op hun standplek achter dat normaal gas het bij temperaturen rond het vriespunt vaak erg moeilijk heeft om goed rendement te leveren. Het 4-seasons gas van Optimus bestaat echter uit een speciale mix die het veel beter doet in de winter. Door een extra hoeveelheid isobutaan toe te voegen aan de propaan- en butaan-mix, ligt het kookpunt veel lager en kun je dus ook in de winter efficiƫnt het water aan de kook brengen. Een extra slimmigheid aan de cartouches van 4-seasons gas is de grijze kleur, deze neemt namelijk direct zonlicht op, zodat het gas al in de cartouche kan worden voorverwarmd. De Optimus 4-seasons gas-cartouches zijn verkrijgbaar in 2 maten: met 100 of 200 gram vulling.

Optimus Canister Stand
Wil je veilig koken, dan zul je ervoor moeten zorgen dat je brander op een stabiele wijze in een vrije omgeving staat. De Optimus Canister Stand is een slimme kunststof houder die je open kunt klappen en direct onder de gascartouches kunt klikken. Op die manier staat je brander veel steviger op de ondergrond en kun je dus veiliger koken. Bijkomend voordeel is dat de optrekkende kou van de grond niet direct in de cartouche trekt, zodat je ook nog eens een hoger rendement uit je gascartouche haalt tijdens het branden. De Canister Stand is geschikt voor cartouches in verschillende maten tot 450 gram.

Optimus Clip-On Windshield
Het is vaak niet alleen de temperatuur die een negatieve invloed heeft op de efficiency van je brander, maar ook de wind die voorkomt dat de vlam constant kan branden. Speciaal voor branders die op een gascartouche staan heeft Optimus daarom de Clip-On Windshield ontwikkeld. Dit stevige windscherm wordt direct op de kop van de cartouche geplaatst en voorkomt zo dat de wind bij de vlam kan komen. Dit uiteraard zonder de noodzakelijke toevoer van zuurstof tegen te gaan. Het Clip-On Windshield is breed genoeg voor pannen tot een diameter van 11 centimeter en is dus bijvoorbeeld ideaal voor de Optimus Terra weekend HE pot. En goed om te weten: de door de Clip-On Windshield het gehele jaar door te gebruiken wordt het gasverbruik aanmerkelijk minder. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

Optimus Wind Foil
Voor vloeistof-branders, zoals de Nova, Polaris en Vega heeft Optimus een gemakkelijk op te vouwen aluminium Wind Foil gemaakt. Deze zorgt er net als de Clip-On windshield voor meer efficiency omdat de wind geen kans krijgt en de hitte van de brander wordt gereflecteerd. Met dit verschil dat je de Wind Foil op de grond zet en deze zich gemakkelijk aan de ondergrond aanpast. Let wel op het feit dat er twee modellen zijn, aangezien de Vega een iets andere vorm vraagt dan de Nova en Polaris.

Optimus Stove Stand
Wil je direct in de sneeuw kunnen koken, dan is het lastig om een brander te kunnen plaatsen. En hetzelfde geldt natuurlijk voor gras of los zand. Voor branders als Polaris, Nova en Vega is er daarom de Optimus Stove Stand, welke je gemakkelijk uit kunt klappen als een soort van plateau voor je brander. Voor extra veiligheid dien je de branderpootjes in de inkepingen op het plateau te steken, zodat je een zeer stabiel geheel krijgt. Dankzij de Optimus Stove Stand zakt de brander niet weg in de sneeuw en heb je dus binnen een mum van tijd je warme maaltijd klaar.

Optimus Fuel Bottle - Black Edition
Voor de extreme omstandigheden waarin je je vloeistofbrander wilt gebruiken heeft Optimus een speciale Black Edition van diens brandstoffles ontwikkeld. Deze fles voor professioneel gebruik onder de meest extreme omstandigheden is uitgevoerd met een speciale veiligheidssluiting en rubber-lus om verlies van de dop te voorkomen. Bovendien wordt bij de productie van de fles een uniek hardingsproces toegepast, waardoor de fles extra sterk en dus robuuster is, zonder direct in gewicht toe te nemen (de 1 liter fles weegt slechts 251 gram). De fles wordt (uiteraard) geleverd zonder brandstof-vulling en is ook verkrijgbaar in een kleinere 0,6 liter uitvoering.

Adviesverkoopprijzen:
Optimus 4-seasons Gas: EURO 9,50 (100gram) en EURO 11,50 (200gram)
Optimus Canister Stand: EURO 8,25
Optimus Clip-On Windshield: EURO 15,95
Optimus Wind Foil: EURO 13,50
Optimus Stove Stand: EURO 43,50
Optimus Fuel Bottle - Black Edition: EURO 27,95 (0,6 liter) en EURO 29,50 (1 liter)

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.optimusstoves.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Optimus:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.