Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Optimus Crux Lite zorgt voor een warme maaltijd tijdens elke tocht

Optimus Crux Lite zorgt voor een warme maaltijd tijdens elke tochtOf je nu een korte dagtocht maakt of een meerdaagse trektocht in de bergen, een warme maaltijd om weer energie op te doen is altijd welkom. Met de Optimus Crux Lite zit je nooit meer zonder, want deze ultracompacte en lichtgewicht brander kan altijd mee in de rugzak.

3000 Watt uit 72 gram
Als je naar de cijfers kijkt, is het verwonderlijk dat Optimus erin geslaagd is om een zeer compacte brander te maken met een gewicht van slechts 72 gram, die toch een vermogen van 3000 watt kan leveren. Dit betekent dat je in een mum van tijd een liter water aan de kook kunt brengen, zonder dat je veel extra gewicht hoeft mee te nemen. Zeker als je de Crux Lite combineert met een van de kleine gascartouches van Optimus, die ruim voldoende inhoud bieden voor een meerdaagse trektocht van enkele dagen.

Van sudderstand tot vol vermogen
De Optimus Crux Lite is uitgerust met een gemakkelijk te bedienen draaiknop om het vermogen van de brander aan te passen. Zo kun je zelf kiezen of je je eten op sudderstand wilt bereiden zonder veel lawaai, of juist kiest voor het volledige vermogen van 3000 Watt om zo snel mogelijk een warme maaltijd of kop warme koffie/thee te bereiden. De draaiknop is zeer soepel te bedienen en daardoor zeer nauwkeurig af te stellen.

Uitklapbare pannensteun
Boven op de branderkop van de Optimus Crux Lite bevindt zich een uitklapbare pannensteun. Deze zorgt ervoor dat je pan stabiel blijft staan tijdens het koken. Als je extra stabiliteit nodig hebt, kun je eventueel kiezen voor de optionele Optimus Canister Stand, die je onder de gas cartridge plaatst voor een betere grip op de ondergrond.

Compatibel met de Clip-On Windshield
Als je tijdens het koken te maken krijgt met meer wind, is het goed om te weten dat de Crux Lite compatibel is met de Clip-On Windshield. Deze halfronde bescherming wordt op de gas cartridge geklikt en voorkomt dat de wind invloed heeft op de vlam. Dit zorgt er niet alleen voor dat je sneller kunt koken, maar ook voor een efficiƫnter gebruik van het gas, waardoor je op de lange termijn wat extra gewicht aan gas bespaart.

Past perfect in een Optimus Terra Weekend set
Juist omdat de Optimus Crux Lite zo compact is, kun je hem uitstekend gebruiken in combinatie met een kleine gas cartridge van 100 gram en deze samen opbergen in een Terra Weekend pannenset. Zo heb je alles bij de hand om onderweg een warme maaltijd te bereiden.

De Optimus Crux Lite heeft een adviesverkoopprijs van EURO 54,00.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.optimusstoves.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Optimus:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.