Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Snap Fire van CRKT

Snap Fire van CRKTDeze oogstrelende creatie van Ed Van Hoy is meer dan alleen decoratie. Het is een volledig functioneel, inklapbaar zakmes met Eds nieuwe, gepatenteerde vergrendelingssysteem. En het werkt al even goed als het eruit ziet.

De productie-versie van Snap Fire is gebaseerd op Van Hoys oorspronkelijke ontwerp Damascus Snap Fire, dat is betiteld als “meest innovatieve mes” tijdens de Messenmakers Gilde show in 2004. Het bijzondere aan dit model is de lock (= het vergrendelingssysteem). Het openen en sluiten van dit zakmes is een kwestie van het gekleurde wieltje indrukken en dit vervolgens te draaien met de duim. Dit soepele mechanisme is bedekt met koperen en bronzen platen voor een levenslange perfecte werking.

Om het gewicht te beperken, is het grijs geanodiseerde frame zo minimalistisch mogelijk gehouden. De gestanste openingen reflecteren het ontwerp. Het gezandstraalde lemmet is verkrijgbaar in glad en half gekarteld. De duimwieltjes zijn van roestvrij staal en afgewerkt met een titanium-nitride coating in alle kleuren van de regenboog. Door de aard van dit proces is elk mes een beetje anders. Dat maakt elke Snap Fire tot een uniek staaltje.

Net zoals Eds populaire ‘Snap Lock’ ziet dit mes er op het eerste gezicht vreemd uit. Hoe vaker je het opent en sluit en bekijkt, des te zekerder weet je dat je er zelf één wilt hebben. CRKT: “We like it for its utility. But if you like it for its bling bling, that’s okay too”.

Winkeladviesprijs: EURO 99,50.

Voor meer informatie: https://www.crkt.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.