Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Raichle Mt. Envy voor Via Ferrata

Raichle Mt. Envy voor Via FerrataVia Ferrata maakt de toppen van Bergen bereikbaar voor mensen die geen behoefte hebben aan het traditionele klimmen met touwen en zekeren. Maar het klauteren op metalen trapppen en met stalen kabels vraagt om sterke schoenen die tegen een stootje kunnen. Speciaal voor Via Ferrata ontwikkelde het Zwitserse Raichle daarom de Mt. Envy.

Een Via Ferrata schoen moet voldoen aan complexe eisen: het moet veilig op metalen pinnen en stangen kunnen staan terwijl het de zool van de voet beschermt, gladde passages moeten zonder problemen kunnen worden gepasseerd en tijdens de aanloop en afdaling moet de schoen stevig zitten tijdens het lopen op losse stenen, puinhellingen en gras. En toch moet de schoen licht van gewicht zijn en comfortabel dragen.

Met de Mt. Envy is het Raichle gelukt om met een allround schoen te komen die aan deze eisen voldoet. Met een profielloze klimzone onder de bal van de voet heeft de Vibram Mulaz zool een muurvaste grip op wrijvingsstukken. Het externe Motion Control Systeem zorgt voor een optimale flexibiliteit en stabiliteit van de enkels. En het afzonderlijke verstelbare Ghilly vetersysteem zorgt voor een comfortabele pasvorm in zowel het heren- als damesmodel. En voor de erg vochtige omstandigheden is er, naast de Nubuck leren versie, ook een Gore-Tex versie beschikbaar.

Voor meer informatie: https://www.raichle.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Raichle:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.