Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

VAUDE Infinity jacket nu met stretchende zones

VAUDE Infinity jacket nu met stretchende zonesHet Infinity Jacket van VAUDE is al enkele jaren een vast item in de collectie. Dit 3-laags eVent-jack is voor 2009 vernieuwd: naast het 'stuggere' eVent materiaal, is op de plaatsen die daarom vragen - bij de schouders en onderaan de capuchon - een stretchend materiaal gebruikt. De zogenaamde HElastic zones. Dit zorgt ervoor dat dit zeer functionele lichtgewicht jack met kleine pakmaat nog prettiger te dragen is. De Stretched Infinity is het ideale gezelschap bij ieder weertype.

Stretch
Tijdens inspanning zijn het ademend vermogen en de bewegingsvrijheid van een jas erg belangrijk. Het maximale ademend vermogen van het Stretched Infinity Jacket is te danken aan de toepassing van het eVent-membraan. Momenteel is het eVent membraan nog steeds - volgens onafhankelijk onderzoek - het best ademende membraan op de markt. Het DirectVentingTM verzorgt een prettig binnenklimaat door de extreem snelle afvoer van transpiratievocht. Bij extremere inspanningen bieden de grote zakken en ritsen onder de armen extra snelle en efficiënte ventilatiemogelijkheden. De bewegingsvrijheid wordt bewerkstelligd door de HElastic zones: een stretchend materiaal dat ervoor zorgt dat het Stretched Infinity Jacket iedere beweging probleemloos volgt. De jas heeft een technische uitstraling. Adviesverkoopprijs: EURO 325,-.

eVent
De basis van het eVent membraan is het ePTFE-membraan. In tegenstelling tot de traditionele membranen wordt in de eVent technologie geen PU-coating toegepast om het membraan te beschermen tegen lichaamsoliën en –vetten. Het eVent membraan gebruikt hiervoor een zogenaamde “secret sauce” die in het membraan zelf trekt. Hierdoor blijft de open structuur van het membraan behouden. Het eVent membraan ventileert hierdoor meteen vanaf het moment dat je het draagt. Tijdens de pauze voorkomt eVent het koude klamme gevoel en het gevaar om onderkoeld te raken. Bovendien vermindert de productie van zweet en ondersteunt eVent de eigen lichaamstemperatuur. Samengevat zorgt eVent voor optimale ventilatie, minder vochtverlies en een prettig draagcomfort.

Voor meer informatie: https://www.vaude.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Vaude:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.