Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

TechNiche HyperKewl vesten voor de warme dagen

TechNiche HyperKewl vesten voor de warme dagenWe kennen allemaal het negatieve effect van de blakende zon op onze concentratie en prestatievermogen. Tijdens (sportieve) inspanningen in de warmte krijg je te maken met hittestress, je raakt uitgedroogd door oververhitting en je hebt het moeilijk om je te focussen en te presteren. Techniche rengt daarom een verkoelende kledinglijn op de markt: HyperKewl. HyperKewl-producten zijn bedoeld om het lichaam aangenaam te koelen bij (zware) inspanningen tijdens sport, werk of recreatie in zomerse temperaturen.

Het Koelvest
Het zijn voorlopig vooral de HyperKewl™ koelvesten die volop in de belangstelling staan. En niet zonder reden, vele wereldbekende topsporters & topmerken zijn intussen klant bij TechNiche. In de topsport worden de HyperKewl™ producten gebruikt door o.a. Formule 1 Teams, Nationale Voetbalelftallen, Internationale wielerploegen, Moto GP Teams en Olympische sporters. Daarnaast worden duizenden militairen van het Amerikaanse leger al jarenlang gekoeld door de speciaal voor hen ontwikkelde verkoelende kleding van TechNiche.

De ’truc’ van het koelvest is dat het van een speciaal, gepatenteerd materiaal is gemaakt dat water opneemt in de poriën. Voor gebruik simpelweg een paar minuten in water onderdompelen, waardoor het vest maximaal water absorbeert. Vervolgens heel licht uitknijpen en meteen dragen op de blote huid of over een dun shirtje. Het koelvest voelt dan niet nat aan, aangezien het water helemaal is opgenomen in de vezels en door waterafstotend materiaal aan de binnenzijde. Door luchtstroom ontstaat een verdampingsproces van het water en het vest voelt hierdoor aangenaam koel aan, 8 tot 12 graden beneden de buitentemperatuur! En dat tot wel gedurende zes uur. Het enige wat het koelvest dus nodig heeft om te koelen is water en luchtstroom, en dat heb je bijna altijd wel ergens voorhanden onderweg.

Naast het koelvest biedt TechNiche een volledige HyperKewl™ productlijn met o.a. ; verkoelende inserts voor bouwhelmen, polsband, nekband, bandana, sport cap, enz.

Voor meer informatie: https://www.techniche-europe.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.