Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Lightwave VAP-RAP ultralight towels

Lightwave VAP-RAP ultralight towelsSneller droog met minder gewicht
Lightwave, in de buitensportwereld vooral bekend vanwege haar bekroonde tenten en rugzakken, heeft het assortiment uitgebreid met de VAP-RAP, een lichtgewicht sporthandoek die ongekend goed droogt ondanks een verbazingwekkend laag gewicht. Daarmee is de VAP-RAP de ideale handdoek voor (buiten)sporters die zich graag goed willen kunnen afdrogen zonder direct veel extra volume en gewicht mee te hoeven nemen.

Wegdrogen in plaats van afdrogen
Bij veel andere verkrijgbaar sporthanddoeken wordt bij het afdrogen het vocht letterlijk van het lichaam naar de handdoek geveegd en neemt de stof van de handdoek al het vocht volledig op. Dit heeft tot gevolg dat de handdoek zwaarder wordt, langzaam droogt en bovendien de kans op het ontstaan van bacteriën –denk aan onaangename geurtjes– toeneemt. Bij de VAP-RAP wordt het vocht echter niet direct opgenomen door de stof zelf, maar juist razendsnel verspreid over het volledige oppervlak van de handdoek. Door de VAP-RAP vervolgens uit te wringen komt het vocht direct weer vrij. Daardoor droogt de VAP-RAP bijzonder snel en blijft het gewicht laag. Bovendien is de VAP-RAP dankzij een (op zilver gebaseerde) antimicrobiologische behandeling ongevoelig voor bacteriën en blijft de handdoek dus ook na veelvuldig gebruik fris ruiken.

Lichtgewicht Polartec® polyester
Basis van de VAP-RAP ultralight towels wordt gevormd door het Polartec® polyester waar ze van gemaakt zijn. Dit materiaal wordt al jaren toegepast in buitensportkleding, maar blijkt ook perfect te functioneren in de vorm van een handdoek. Het materiaal weegt slechts 140 gram/m2, waardoor de VAP-RAPs ondanks hun grootte respectievelijk 40 gram (small) en 90 gram (medium) wegen.

Twee verschillende maten
De VAP-RAP ultralight towels zijn verkrijgbaar in 2 verschillende maten: small en medium. De small uitvoering (40x70 cm) is vooral bedoeld voor (ultra)lichtgewicht buitensporters, de medium uitvoering (60x95 cm) is voor sporters die iets meer comfort willen. Beide maten zijn verkrijgbaar is 2 verschillende kleuren: Navy en Dark Grey. De VAP-RAP ultralight towels hebben een adviesverkoopprijs van respectievelijk EURO 20,00 (small) en EURO 30,00 (medium).

Voor meer informatie: https://www.lightwave.uk.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Lightwave:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.