Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Gore Phanthom gloves

Ingezonden door: Bas Evers
Gepubliceerd op: 04-11-2010, 02:40

Gore Phanthom gloves

Met de huidige weersomstandigheden misschien nog een beetje erg warm maar toch, een kleine bespreking over deze erg fijne softshell handschoenen van Gore

Warm, stretch & comfortabel

Nadat mijn vorige paar windstopper handschoenen van extremities waren overleden na een behoorlijke glij partij eens serieus gaan shoppen naar een paar nieuwe handschoenen voor op de fiets en tijdens ander activiteiten. Ik kwam deze prettige handschoenen van Gore bike wear tegen bij de gespecialiseerde fietsenwinkel.

Deze handschoenen zijn gemaakt met windstopper en zijn gevoerd met een microfleece voering, lekker warm dus tot zo rond het vriespunt. Doordat er op de handpalm kunstleder zit heb je erg veel grip, de padding op strategische plekken zorgt er voor dat je geen dode vingers krijgt tijdens het mountainbiken of op de race fiets. Ook de erg fijne afwerking aan de binnenzijde zorgt ervoor dat je nergens schuur plekjes oid krijgt omdat alle naadjes perfect zijn weggewerkt. Ook zijn de handschoenen wat langer aan de pols-zijde zodat je ook zeker met wieler kleding aan geen koude polsen/ armen krijgt, helaas kun je deze niet verstellen met een touwtje of een stukje velcro.

Wat mij ook opviel tijdens een aantal wat nattere ritten was dat de handschoenen ook serieus waterdicht zijn, volgens de papieren is deze handschoen niet waterdicht maar heb tot op heden geen natte handen gekregen. Das dus een serieuze plus voor deze handschoenen.

Doordat deze handschoenen de logotjes in reflecterende print hebben ben je ook stuk zichtbaarder als je je hand uitsteekt in het verkeer.

Conclusie

Al met al dus een erg fijn en net product primair bedoelt voor op de fiets maar door zijn niet al te specifieke vormgeving zal ik deze handschoenen ook zeker met andere frissere activiteiten gaan dragen.

Prijs zo rond de 42 euro.

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.gorebikewear.com/

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Bas Evers: