Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

ThermaFur Sport Gloves

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 18-03-2011, 05:35

ThermaFur Sport Gloves

ThermaFur Sport Gloves zijn handschoenen die zijn voorzien van een speciale pocket om zogenaamde Heatpax in te stoppen, door zuurstof geactiveerde warmtezakjes.

Combinatie van ThermaFur en Heatpax

De combinatie van ThermaFur en Heatpax is een product van TechNiche, een bedrijf dat onder andere kleding, handschoenen en hoofddeksels aanbiedt. Het principe is vrij simpel. Heatpax zijn door zuurstof geactiveerde warmtezakjes die gedurende vele uren een behoorlijke warmte afgeven. De kledingstukken van ThermaFlur zijn voorzien van vakjes op strategische plaatsen waar deze warmtezakjes in geplaatst kunnen worden. Bij de Sport Gloves bevindt het zakje zich bovenop de handschoen, maar kan het zakje eventueel ook in een klein vak op de pols worden gestopt.

Wel warm, niet warmer

Inmiddels heb ik de Sport Gloves meerdere keren aangehad bij koude omstandigheden. De temperaturen varieerden daarbij van 5 tot 10 graden onder het vriespunt, goede omstandigheden dus om handschoenen uit te proberen. Daarbij viel de isolerende werking van de handschoenen zonder de Heatpax geplaatst tegen. De handen bleven wel redelijk warm, maar vooral de vingers kregen het al snel te koud. De isolatie bij de vingers is dan ook beduidend minder. Ook met de Heatpax op volle sterkte (warm!) geplaatst werden de vingers niet meer warm, simpelweg omdat de warmte van de Heatpax niet tot aan de vingers reikt. De koude handen werden dus niet echt veel warmer door het gebruik van de Heatpax. Door echter de handschoenen van het begin af aan met Heatpax te dragen, dus zonder de handen eerst koud te laten worden, bleken de handen wel vrij lang warm te blijven. De vingers blijven echter een probleem.

Goede pasvorm en grip

De pasvorm van de ThermaFur Sport Gloves is echter wel zeer goed. Ze zitten prettig om de vingers en dankzij speciale patches op de vingertoppen heb je ook een goede grip. De binnenkant van de handschoenen voelt zeer prettig aan en ze kunnen dankzij een strap goed stevig om de hand worden vastgetrokken. Een extra elastisch trekkoord in de zoom van de handschoen zorgt voor extra sluiting en voorkomt daarmee het verlies van warmte. De handschoenen zijn verder voorzien van kleine buckels om ze aan elkaar te koppelen, aan het elastische trekkoord kunnen ze eventueel met carabiner aan de rugzak worden gehangen.

Compleet met Heatpax

Bij aankoop worden de ThermaFur Sport Gloves geleverd inclusief een set mini handwarmers van Heatpax, welke dus perfect in het daarvoor bedoelde vakje in de handschoen passen. Uiteraard zijn deze handwarmers ook los verkrijgbaar in de winkel. De handschoenen zijn overigens verkrijgbaar in verschillende maten (S/M en L/XL) en zijn waterdicht.

Conclusie

Tijdens het sneeuwschoenwandelen waarbij ik de handschoenen heb gebruikt voldoen de handschoen wel om de handen warm te houden, maar hebben ze moeite om ook de vingers warm te houden. De grip en pasvorm maakt een hoop goed, maar bij extreme kou of harde wind kies ik toch liever voor beter geïsoleerde handschoenen.

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.techniche-europe.com/

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: