Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Superfeet Copper DMP binnenzool

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 17-10-2011, 14:27

Superfeet Copper DMP binnenzool

Ik loop eigenlijk zelden niet met Superfeet-zolen in mijn schoenen, dus dat ik voor deze bespreking gekozen heb voor de Copper DMP versie is eigenlijk niet eens bewust. Ik gebruik de zolen van Superfeet namelijk al jaren en dit zijn gewoon de laatste nieuwe die ik op dit moment het meest gebruik, namelijk in de schoenen voor dagelijks gebruik.

Perfecte pasvorm dankzij DMP

Superfeet heeft verschillende soorten zolen, elk met hun specifieke eigenschappen en doelgroepen. Het bijzondere aan de Copper DMP zool is het feit dat deze zich aanpast aan de vorm van de onderkant van de voet. DMP staat in deze voor ‘Dynamic Molding Process’. Het schuim van de zool vervormt door de warmte die door de voet wordt gegenereerd en daardoor past hij na al een dag lopen perfect onder de voet. Toch blijft de werking van de zool gelijk: hij blijft dus steun en stabiliteit bieden.

Op maat knippen, ook in de breedte

Een van de grootste voordelen van de Superfeet zolen is het feit dat je ze op maat kunt knippen zonder dat ze aan functionaliteit inboeten. Niet alleen in de lengte, maar vooral ook in de breedte. De zolen zijn namelijk lekker breed bij aanschaf en kunnen dus ook prima gebruikt worden in brede (x-wide) schoenen, terwijl ze voor smallere schoenen op maat kunnen worden geknipt.

Ervaring met veel modellen

Inmiddels heb ik in de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met veel modellen van Superfeet (en andere merken zolen). Zo gebruik ik voor nagenoeg al mijn bergschoenen de groene versie, die extra veel demping biedt. De blauwe zit in schoenen voor dagelijks gebruik, naast de Copper DMP die ik in andere dagelijkse schoenen gebruik. En voor in de winter kan ik absoluut de rode Redhot versie aanbevelen, welke ik onder andere tijdens wintertochten en het sneeuwschoenwandelen inmiddels al meerdere keren tot volle tevredenheid heb gebruikt.

Conclusie

Over speciale binnenzolen is al heel wat gezegd in de afgelopen jaren en ik zal de laatste zijn die mezelf een expert noemt. Wat ik echter wel weet is dat ik met Superfeet zolen minder snel vermoeide voeten krijg (dat branderige gevoel aan de onderkant), nog nooit blaren heb gehad en ik dus merkbaar comfortabeler en prettiger loop. Voor mij zijn ze het geld dan ook dubbel en dwars waard, zeker gezien het feit hoe lang ze mee gaan. Absolute aanraders dus wat mij betreft...

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.superfeet.nl/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: