Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Superfeet OUTSIDE Storm Women's teenslippers

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 14-09-2016, 10:49

Superfeet OUTSIDE Storm Women's teenslippers

De OUTSIDE teenslippers van Superfeet zijn misschien niet direct het soort product waarvan je een bespreking op deze site zou verwachten. Maar het comfort en de looks van deze slippers maken ze ideaal om mee te nemen tijdens meerdaagse tochten of backpackingtrips.

Geen gewone teenslippers

Bij teenslippers denken de meeste mensen aan een dikke laag schuim met daar bovenop een strap die over je tenen loopt. Niet comfortabel, niet echt mooi en vaak ook niet echt functioneel. De OUTSIDE van Superfeet zijn dan ook een soort deluxe versie van de teenslippers zoals velen die kennen. Ze zien er niet alleen stijlvol uit, maar bieden ook behoorlijk veel meer comfort dan traditionele teenslippers. Superfeet heeft er namelijk al hun know-how in gestopt en dat is te merken.

Meer ondersteuning

Een groot nadeel van lopen op traditionele teenslippers is dat je al vrij snel pijn onder je voeten krijgt. En dat is ook niet vreemd, want er zit vaak geen enkele demping of ondersteuning in deze slippers verwerkt. Superfeet heeft haar kenmerkende vorm met een diepe hielkuip en verhoogde boog bij de middenvoet echter verwerkt in deze slippers. Daardoor zit je voet net even wat prettiger in de slipper en wordt je voet ook beter ondersteund. Dit voorkomt vermoeidheid en is zeker ook prettig als je na een lange dag lopen even gewoon op slippers wilt lopen. De dame in kwestie die deze slippers mocht uitproberen was verbaasd over het verschil met haar gewone teenslippers. Die sindsdien dan ook ongebruikt in de kast zijn blijven liggen.

Sneldrogend

De strap aan de bovenkant van de OUTSIDE Storm women's is gemaakt van een combinatie van neopreen en synthetisch leder. Deze combinatie is gekozen om enerzijds de straps vormvast te houden, maar ze anderzijds ook comfortabel te laten aanvoelen op de voeten. Je kunt de slippers prima onder de douche aanhouden, want de strap droogt snel en de rest van slipper is gemakkelijk droog te vegen.

Speciale kenmerken voor dames

De hier besproken Storm Women's zijn specifiek voor dames gemaakt. Het verschil met het herenmodel zit hem onder andere in de kortere boog bij de middenvoet en de smallere hielkuip die is aangepast aan de vorm van de vrouwelijke voet.

Prijzig

Maar al deze know-how en comfort heeft helaas ook een keerzijde. De slippers zijn namelijk niet goedkoop. Op het moment van schrijven ruim 60 euro en dat is even slikken als je denkt aan de prijzen van traditionele teenslippers die je vaak voor minder dan 10 euro kunt aanschaffen. Het voordeel van de Superfeet slippers is echter wel de duurzaamheid. Ook na intensief gebruik van deze slippers, zowel tijdens vakantie als thuis, bij het bijkomen in een berghut en het slenteren door de stad, aan de rand van het zwembad als op de boulevard langs het strand: de slippers zien er nog steeds als nieuw uit.

Pluspunten

  • Zeer comfortabel
  • Duurzaam
  • Stijlvol
  • Snelrogend

Minpunten

  • Zeer prijzig

Meer foto's bij deze materiaalbespreking

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.superfeet.nl/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: