Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Bontrager Stormshell

Ingezonden door: Bas Evers
Gepubliceerd op: 24-10-2011, 12:32

Bontrager Stormshell

In dit natte seizoen wil je natuurlijk lekker droog op de fiets zitten. Zowel door regen als door het fietsen zelf kun je aardig nat worden. Voor beiden heb ik nu een perfecte oplossing gevonden in het Bontrager Stormshell jack.

Droger dankzij eVent

Tot op heden had ik een dedicated fiets jack met een coating, werkt prima en dat jackje is zeker voor zijn gewicht echt super. Echter in dit najaars weer rijd ik veel vaker met een jasje aan dan waarvoor mijn vorige jackje ooit was aangeschaft.

Het Bontrager jack is gemaakt van een drielaags eVent constructie en daarmee volledig waterdicht maar tevens ook zeer ademend. Door ook nog de pit-zips open te zetten heb je natuurlijk een zeer luchtig jackje aan dat ook bij de zwaarste buien geen krimp geeft en je dus fris en fruitig op je bestemming laat aankomen. Met fietsen genereer je veel meer warmte en dus ook zweet maar met eVent heb je hier veel minder last van dan bij bv een coating jackje

Pasvorm

Dit jack is redelijk sportief gesneden maar niet direct bedoelt voor de echte koersfietser, dit laat zich vooral zien door een iets langere voorpand en een niet super strakke snit zodat je er ook nog een merinowollen shirtje onder kunt dragen. (of een fleeceje) De mouwen zijn wel lekker lang voor de gestrekte zit op de fiets en door het verlengde achterpand zit je altijd droog.

De mouwen zijn afgewerkt met zowel elastiek als een stukje velcro, handig, kun je het jack lekker afsluiten maar toch snel aan en uit schieten. Ook zit er een taillekoord met tanca's in zodat deze niet opwaait tijdens het fietsen. Hierbij helpt natuurlijk de gehele snit.

Features

Het jack is opgebouwd uit een drielaags eVent stof en is verkijgbaar in het zwart of zoals ik em heb in het rood. Er zitten waterdichte ritsen in aan de voorzijde, borstzak en de twee pit-zips. Aan de binnenzijde van de kraag zit een mooi stukje micro fleece. Op de mouwen en op de onder rug zitten een aantal reflecterende details zodat je wat beter opvalt in het slechte weer.

Conclusie

Een heel lekker zittend jack dat je droog houdt en dat redelijk basic maar zeer degelijk is afgewerkt. De pit-zips zijn echt een welkome aanvulling op de bestaande fietsjacks. En door de vormgeving is dit jack behalve op de fiets ook prima te dragen tijdens een wandelingetje tijdens je fietsvakantie door de stad.

Prijs rond de 179,00 euro.

Product info

  • Waterproof/breathable stormshell designed to excel in the wettest conditions
  • 3-Laags eVent materiaal met volledig getapede naden. 100% Waterproof en zeer ademend.
  • Linker borstzak doet tevens dienst als voorraadzak
  • Waterproof YKK zippers
  • Pit ritsen voor ventilatie
  • Toggle closure waist and adjustable velcro wrists help seal out the elements
  • Reflecterend materiaal op de onderrug en armen
  • Drop tail design provides bike-specific coverage
  • Fitted cut is streamlined to the body for enhanced performance. Size up if you prefer a roomier fit or are in between sizes

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.bontrager.com/

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Bas Evers: