Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Alpkit Gourdon 30

Ingezonden door: Bas Evers
Gepubliceerd op: 24-10-2011, 12:34

Alpkit Gourdon 30

Als alles in een tas zocht ik al een tijdje naar een betaalbaar alternatief voor de Ortlieb waterdichte rugtassen/ kanotassen die zeker wat in hun mars hebben. Ik had al een aantal maal op de alpkit website rond geneusd en de producten die daar worden aangeboden ken ik vaak van andere labels. Dus de combinatie van geboden specs, de leuke kleurtjes en de prijs heb ik een bestelling van een Gourdon 30 gewaagd.

Gezochte specs

Ik zocht in eerste instantie een “rugzak” die met tent en al op de achterdrager mee kan tijdens fietsvakantie, dan kan mijn kanozak thuis blijven en heb je vanaf de kampeerplaats een rugzakje voorhanden. Dus naast genoeg ruimte voor de tent moesten er degelijke schouderbanden en een beetje redelijk draagsysteem in zitten. Op al deze vlakken leek de Alpkit Gourdon lijn zeker te voldoen. En naast het gebruik van licht materiaal, een clearview “raampje” en een rugpand die dubbelt als waterzak systeem.

Pasvorm

Wat zou je kunnen verwachten van een kanozak als rugzak. Ik sleep deze rugzak naar de meest uiteenlopende gelegenheden, zowel op de fiets, te voet als met het vliegtuig. In alle gevallen bevalt de rugzak wel goed. Het is natuurlijk geen echte rugzak zoals ik zou mee nemen op een langere rugzaktocht als bv de Karrimore Sabre, maar over het algemeen bevallen de schouderbanden en het rugpand zeker.

Doordat er tussen de rolzak en het rugpand een vak zit kun je gemakkelijk een stel kaarten of wat anders plats naast je waterzak kwijt. Ook zit er hier een losse stevige flap tussen die moet doorgaan voor rugpand. In eerste instantie had ik hier niet heel veel vertrouwen in maar met een juiste indeling van de drybag zit het geheel best comfi. Er zit een bandje bij als heupband maar verwacht er niet te veel van, zorgt er voornamelijk voor dat de rugzak niet van je rug af draait tijdens wildere capriolen.

De plaatsing en het materiaal van de schouderbanden leveren een behoorlijk draagcomfort op die zeker niet onderdoet voor andere dagrugzakjes.

Features

Gelukkig is dit een erg feature-less rugzakje, dit betekent nl. dat er voornamelijk veel meer aandacht overblijft voor het lichte gewicht, je spullen drooghouden, draagcomfort en een leuke prijs. Ook handig is het clearview raampje over de lengte van de rugzak, naast dat je kunt zien wat er in de rugzak zit is dit vooral handig om een kaart onder te steken, heb je een hele grote kaarthoes. Zeker als je met meerdere mensen op stap bent is dit handig.

Ook handig is het houtje-touwtje systeem om de gesloten roltop op zijn plaats te houden.

Erg fijn, echt waterdicht!

Conclusie

Naast een handige waterdichte rugzak is dit ook een zeer welkome aanvulling als kanotas, voor achter op de fiets tijdens een fietsvakantie (heb je naast droge spullen ook een kleine rugzak) en voor dagelijks gebruik als ik veel boodschappen moet mee nemen. Draagt al een tijdje erg prettig, en voor de prijs hoef je het niet te laten. In eerste instantie had ik mij georiënteerd op de Duitse merken maar door de snelle reactie ism het aanbod van Alpkit ben ik toch voor deze verdeler gevallen. Leuke spullen voor een aardige prijs en vlotte/nette levering.

Prijs 25 Pond .

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.alpkit.com/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Bas Evers: