Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Keela Scuffer HW Trousers

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 31-01-2007, 07:57

Keela Scuffer HW Trousers

De Scuffer HW Trousers van het Schotse Keela is een stevige buitensportbroek, gemaakt van Stretching Advance en verstevigde stukken op onder andere knieën en zitvlak. De broek is voorzien van de nodige zakken (die met ritsen kunnen worden afgesloten) en een losse riem. Het handige van die riem is weer dat je ‘m ook op andere broeken kunt gebruiken.

Stretching Advance

De broek heeft een neutrale zwarte kleur en voelt prettig aan. Het gebruikte materiaal is dan ook ‘4-way stretch’ (Keela noemt het Stretching Advance) en rekt dus lekker mee als er bijvoorbeeld steil geklommen moeten worden en de knieën daardoor hoog worden opgetrokken.

Verstevigde vlakken

Ik gebruik mijn Keela Scuffer vooral als ik tijdens mijn tochten ook verwacht te moeten klauteren. Vooral de versterkte delen, zoals op de knieën en onder het zitvlak hebben hun voordeel al menig maal bewezen. Zeker als je af en toe jezelf via rotsen naar beneden moet laten glijden zorgen deze versterkte vlakken ervoor dat de broek niet direct beschadigd raakt. Ook aan de binnenzijde van de enkels zitten overigens zulke versterkte vlakken.

Vooral in koude omstandigheden

Ik heb de broek inmiddels onder verschillende omstandigheden gebruikt, zowel bij warm weer als bij koud weer. Tijdens tochten in koude omstandigheden houdt de broek me voldoende warm, maar als het te warm is, dan wil er achter de verstevigde knievlakken nog wel eens wat transpiratievocht vormen. Dat kan ook te maken hebben met het feit dat ik snel zweet, maar het zorgt er toch voor dat ik de broek voornamelijk in koude of vochtige omstandigheden gebruik. Als het regent blijkt de broek ruim voldoende waterafstotend te zijn en heb ik geen last van natte benen of iets dergelijks.

Goede prijs/kwaliteit-verhouding

Al met al is de Scuffer voor mij een broek die ik dus voornamelijk gebruik als ik verwacht dat het er wat ruiger aan toe gaat. Niet vreemd voor een broek die is gemaakt in het ruige Schotland. Prijs/kwaliteit-verhouding is overigens zeer goed, want de broek is vergeleken met andere buitensportbroeken aan de goedkope kant (99 Euro in november 2006).

De Keela Scuffer HW Trousers zijn er overigens in de maten XS-S-M-L-XL-XXL.

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.keela.co.uk/

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: