Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

AGU Shinteo regenpak

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 28-02-2012, 08:35

AGU Shinteo regenpak

Afgelopen december werd er bij de december-acties een Shinteo regenpak van AGU weggegeven. Onlineshop Regenkledingexpert.nl gaf echter niet alleen een exemplaar aan de winnaar, maar stelde er ook één beschikbaar aan mij om te testen. En dus heb ik in de afgelopen 2 maanden de regen een paar keer bewust opgezocht om te kijken hoe de broek en het jack presteerden. Het pak bestaat uit een broek en een jack, dus ik zal beiden apart bespreken.

Het AGU Shinteo jack

Bij het woord regenjack denken veel mensen al snel aan de ‘plastic zakken’ waarin je vroeger in op de fiets naar school moest van je ouders. Ideaal om de regen tegen te houden, maar nog beter in het binnenhouden van je eigen lichaamsvocht. Gevolg was dus al snel dat je jack van binnen kletsnat was, terwijl er geen druppel regen naar binnen was gekomen. Met het Shinteo jack behoort dat gelukkig tot het verleden. Het jack is gemaakt van polyamide, voorzien van de eigen Poray 5000 coating van AGU. Deze houdt regen netjes aan de buitenzijde, maar dankzij het ademend vermogen van het gebruikte materiaal vormt condens zich veel minder snel. Dit draagcomfort wordt overigens versterkt door het gebruik van mesh aan de binnenzijde en extra ventilatie-openingen op de rug. Over het algemeen is alles genoeg om condensvorming in het jack te voorkomen, maar bij inspannende wandelingen kon ook dit alles niet voorkomen dat er uiteindelijk druppels vormden aan de binnenzijde van het jack. Verder heb je wel een lekker hoge kraag, waarin de capuchon zit opgeborgen. Die capuchon is redelijk goed verstelbaar overigens. Prettig zijn de reflectoren die zijn aangebracht op het jack, de kleur zwart valt namelijk niet echt op in de regen als je langs de weg loopt...

De AGU Shinteo broek

Laat ik beginnen met te zeggen dat ik zelden een regenbroek draag. Het moet echt met bakken uit de lucht vallen wil ik besluiten om een regenbroek aan te doen. Omwille van deze test heb ik dat braaf gedaan zodra het begon te druppelen, zodat ik me een goed beeld van de broek kon vormen. En ik moet zeggen dat hij de verwachtingen toch wel overtrof. Een extra lange rits onderaan maakt het mogelijk de broek over je schoenen aan te trekken, terwijl diezelfde schoenen tegen de regen worden beschermd dankzij speciale beenkappen. Die heb ik zelf tijdens het wandelen niet echt gebruikt, maar kan me voorstellen dat je er op de fiets erg veel profijt van kunt hebben. Ook de broek is uitgevoerd met reflectoren voor extra veiligheid. In de taille zit een elastiek verwerkt, zodat hij eenvoudig is aan te trekken en tijdens het wandelen redelijk goed blijft zitten.

Opbergvakken

Zowel de Shinteo broek als het Shinteo jack zijn voorzien van opbergvakken. In het jack zit deze in de jaszak verwerkt. Daarin kun je dus het volledige jack opbergen. In de broeksband zit een soort gelijk vak verstopt, waarin je de broek kunt opbergen. Op die manier neemt het pak weinig volume in beslag in je rugzak.

Conclusie

Voor dagelijks gebruik in de herfst is het Shinteo regenpak prima te gebruiken in Nederland. Wil je echter regelmatig inspannende routes wandelen of fietsen, dan geef ik zelf toch de voorkeur aan een jack met GoreTex of eVent. Temeer omdat deze vaak beter bestand zijn tegen het schuren van de schouderbanden van de rugzak. Maar zoals gezegd is daar het Shinteo regenpak volgens mij ook niet voor ontworpen, dus kan eigenlijk niet anders zeggen dat hij voor gewone Nederlandse (regenachtige) omstandigheden prima voldoet.

Pluspunt(en)

  • Comfortabel
  • Gemakkelijk op te bergen in ingenaaide opbergvakken
  • Voorzien van reflectoren voor extra veiligheid

Minpunt(en)

  • Wellicht niet bestand tegen intensief gebruik met rugzak

Het AGU Shinteo regenpak voor deze bespreking werd beschikbaar gesteld door Regenkledingexpert.nl.

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.agu.nl/

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: