Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Fjällräven Vardag Trousers

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 09-06-2022, 00:54

Fjällräven Vardag Trousers

De Vardag Trousers van Fjällräven zijn comfortabel voor het hiken. Deze wandelbroek is gemaakt van G-1000 Eco Stretch, waardoor de broek niet alleen prettig op de huid aanvoelt, maar ook een zeer goede pasvorm houdt tijdens het lopen.

G-1000 Eco Stretch

Het G-1000 materiaal van Fjällräven behoeft geen introductie meer, want dit materiaal wordt al jaren door dit merk toegepast en heeft wereldwijd vele fans. Voor de Vardag Trousers is een speciale versie van het materiaal gebruikt. De naam Eco Stretch zegt het eigenlijk al, maar voor de volledigheid: De Eco in de naam staat voor het feit dat er gebruikt wordt gemaakt van gerecycled of biologisch materiaal. In dit geval een combinatie van gerecycled polyester en biologisch katoen. De stretch zit hem niet alleen in het materiaal zelf in dit geval. Aan de achterkant van de ceintuur is een elastisch deel verwerkt, waardoor de broek goed aangesloten blijft. Dus ook als je door de knieën moet heb je niet direct het vervelende uitzicht boven je achterwerk dat niemand wil zien.

Discreet, casual en comfortabel

Bij wandelbroeken heb je vaak (terecht) het idee dat ze nou niet direct bedoeld zijn om in de stad te dragen. Patches van cordura of een enorme hoeveelheid zakken laten duidelijk zien waar ze voor bedoeld zijn. Met de Vardag Trousers is dat niet zo zeer het geval. Deze broek is juist heel discreet. In mijn geval volledig zwart, met als enige opvallende kenmerk het klassieke Fjällräven-logo. Maar verder is het een zeer casual broek, die goed aansluit op de benen en dankzij de elastische verwerking in de ceintuur en nauwe afsluitingen onderaan de broekspijpen een perfecte pasvorm biedt. Overigens hebben die nauwe afsluitingen bij de broekspijpen meerdere voordelen. Zo heb ik gemerkt dat tijdens het hiken insecten geen enkele kans maken om via je benen omhoog te kruipen (Eat that damn ticks!), maar tijdens het fietsen hoef je ook niet bang te zijn dat je broekspijpen tegen (of erger: tussen) de fietsketting komen.

Broekzakken met ritsen

Fjällräven heeft de Vardag Trousers uitgerust met 3 broekzakken, elk af te sluiten met een rits. De voorzakken hebben een ritssluiting die naar beneden opent, dus als je met je handen in je zakken loopt heb je geen last van de ritstrekker. Op de achterkant zit nog een zak, ook af te sluiten met een ritssluiting. Deze broekzak is vrij diep, een moderne mobiele persoon past er zonder problemen helemaal in. Het mag duidelijk zijn dat de ritssluitingen ervoor zorgen dat je onderweg niets kwijtraakt als het hiken over gaat in een beetje klauteren. In de stad beschermen de ritssluitingen de inhoud van je broekzakken voor ongewenste lange vingers.

Conclusie: prettige wandelbroek

Ik kan niets anders zeggen dan dat de Vardag Trousers prima presteren als wandelbroek. Het materiaal is bijzonder prettig, de pasvorm is perfect en de elastisch afwerkingen en ritssluitingen een zeer welkome plus. Kortom: een zeer prettige wandelbroek. Ik heb de broek nog enkel gebruikt in matig en warm weer, waar hij precies voor gemaakt is. Mocht je de broek ook in de regenmaanden gebruiken, dan kun je het materiaal natuurlijk met de traditionele wax meer waterdicht maken.

Pluspunten

  • Zeer prettig materiaal
  • Broekzakken af te sluiten met ritssluitingen
  • Discreet

Minpunten

  • Nog geen

Meer foto's bij deze materiaalbespreking

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.fjallraven.nl/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: