Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Fjällräven Skogsö Jacket

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 24-09-2022, 10:46

Fjällräven Skogsö Jacket

Het Skogsö Jacket van Fjällräven is een lichtgewicht jack dat bijzonder geschikt is voor de koelere dagen nu de zomer voorbij is. Het jack is gemaakt van G-1000 Lite, dat bestaat uit een combinatie van polyester en katoen. Daardoor is het jack goed ademend, voldoende beschermend op dagen dat het niet (te hard) regent en voelt het prettig aan tijdens zowel het lopen als op de fiets.

Lichtgewicht en toch goede bescherming

Fjällräven heeft er bij het Skogsö Jacket voor gekozen om voornamelijk G-1000 Lite te gebruiken. Deze versie van de legendarische G-1000 stof bestaat voor 65% uit polyester en 35% katoen. Het katoen zorgt er onder andere voor dat de jas ook prettig aanvoelt op de huid (denk aan korte mouwen onder het jack) en het jack een goed ademend vermogen heeft. Het materiaal biedt echter bij een lichte regenbui ook bescherming tegen nat worden en houdt betrouwbaar de wind tegen heb ik gemerkt. Het feit dat het jack aan de achterkant net even wat langer valt is prettig op de fiets.

Veel zakken

Wie de kleding van Fjällräven kent weet dat er altijd goed aan de zakken wordt gedacht. En uiteraard is ook het Skogsö Jacket daar geen uitzondering op. De beide steekzakken zijn handig om gewoon je handen in te steken of op te warmen, terwijl iets hoger ook twee borstzakken zijn geplaatst. Hiervan heb ik gemerkt dat ze prima zijn voor bijvoorbeeld de telefoon in op te bergen. Maar ook heb ik zal al gebruikt voor extra ventilatie: de binnenzijde van deze zakken is namelijk van mesh en als je de zakken dus openlaat heb je de perfecte om net even wat meer ventilatie aan de binnenkant van het jack te hebben zonder deze direct helemaal open te hoeven doen.

Aan de binnenzijde van het jack zijn aan de voorkant ook bijzondere binnenzakken geplaatst: deze bestaan namelijk elk uit twee gedeeltes, een wat smaller gedeelte en een wat breder gedeelte. Ik gebruikte eerst het smallere gedeelte voor mijn telefoon, maar die is er dan niet echt makkelijk uit te vissen. Het brede gedeelte kan uiteraard prima voor klein spul worden gebruikt, maar omdat deze geen sluiting heeft moet je dan wel uitkijken als je de jas ergens neerlegt.

Casual en functioneel

Wat ik erg fijn vind aan het Skogsö Jacket is het feit dat ik hem zowel in de stad als in de bergen (natuur) kan dragen. Hij weet namelijk op een goede manier casual en functioneel met elkaar te combineren. Daardoor heb je niet alleen een goed ademend herfstjack tijdens het wandelen of fietsen, maar misstaat het jack ook niet als casual jack in de stad of naar het werk. Het iets zwaardere G-1000 Original wat op de schouders wordt gebruikt door Fjällräven zorgt namelijk niet alleen voor meer bescherming, maar ook voor een accent omdat het geen verwerkt ripstop heeft en er dus net even anders uitziet dan de rest van het jack. Het feit dat de capuchon is te verstellen met 2 verschillende elastische trekkoorden en op de manchetten drukknopen voor een verstelmogelijkheid zorgen, draagt alleen maar bij aan de discrete functionaliteit van het jack. Net als de verstelmogelijkheid in de taille en de tweewegsritssluiting.

Conclusie: lekker herfst-jack

Voor mij is het Skogsö Jacket gewoon een lekker herfst-jack. Niet te warm of te zwaar om te dragen, maar gewoon licht en perfect op dagen dat het nog niet te koud is of te hard regent. Zoals gezegd vind ik de combinatie van casual en functioneel een extra pluspunt, niet in de laatste plaats omdat het je een extra aankoop scheelt en dat dus weer prettig is voor zowel de portemonnee als het milieu.

Pluspunten

  • Zowel casual als functioneel
  • Erg prettig materiaal (ademend en redelijk water- en windbestendig)

Minpunten

  • Binnenzakken hebben geen (rits)sluiting

Meer foto's bij deze materiaalbespreking

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.fjallraven.nl/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: