Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Helly Hansen Women's Valdisere 2.0 Jacket

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 08-02-2023, 10:15

Helly Hansen Women's Valdisere 2.0 Jacket

Als je een in de sneeuw wilt spelen wil je eigenlijk twee dingen van een jack: dat het je lekker warm houdt als het nodig is, maar tegelijkertijd dat je niet direct te warm wordt en dus gaat zweten. Helly Hansen heeft met het Women's Valdisere 2.0 Jacket precies dat voor elkaar gekregen. Dit jacket is niet alleen geschikt voor het skiën, maar kan ook prima gebruikt worden voor lichte sneeuwschoentochten.

Beschermende shell met warme isolatielaag

Helly Hansen heeft dit jack voorzien van een zeer warme, maar tegelijkertijd erg lichte PrimaLoft® BLACK Eco isolatie. Deze voering voelt niet alleen een flinke loft, maar houdt je ook echt goed warm op koude dagen. De 2-laags buitenlaag biedt zeer goede bescherming, niet alleen tegen de frisse wind in de bergen, maar ook tegen een lichte regenbui als dat nodig mocht blijven. En uiteraard is het materiaal ademend, zodat je ook tijdens de meer inspannende afdalingen of sneeuwschoenwandelingen niet direct een bezweet bovenlichaam krijgt.

Belangrijkste features

Van een ski-jack als het Helly Hansen Women's Valdisere 2.0 Jacket mag je verwachten dat het alle belangrijke features heeft die je nodig hebt. En dat is inderdaad gelukt. Zo zit er niet alleen een handig skipasvak op de mouw, maar heb je aan de binnenzijde bijvoorbeeld een zuim meshvak om je skibril in te bewaren. Een nauwsluitende sneeuwvanger houdt de sneeuw bij valpartijen buiten, terwijl de warme kraag en capuchon met verwijderbare kunstdons rand de warmte juist goed binnen weet te houden.

Het gebruikte materiaal is licht stretchy, wat betekent dat je bewegingsvrijheid niet echt in het geding komt. Zelfs niet als je het jack volledig hebt gesloten met de rits tot diep in de "chin guard". De manchetten zijn middels klittenband te verstellen en passen zich daardoor aan aan het feit of je wel of geen dikke handschoenen wilt dragen. Met handschoenen aan is de robuuste YKK-rits overigens prima te bedienen, dus koude vingers is in geen enkel geval nodig. Tijdens het skiën kun je zelfs een helm onder de capuchon dragen, zodat ook je nek lekker warm blijft tijdens een snelle afdaling.

Extra plus: gerecycled materiaal

Gelukkig letten buitensporters steeds meer op de milieuvriendelijkheid van een product. Helly Hansen maakt bij dit jack gebruik van verschillende gerecyclede materialen, waaronder gerecycled polyamide voor de lining en gerecycled polyester voor de voering. Niet voor niets mag het product zich bluesign® gecertificeerd noemen en is het geheel PFC-vrij gemaakt.

Elegant en sportief

Natuurlijk wil je dat een winterjack warm is en je goed beschermt tegen de kou, maar een bijkomend voordeel van dit jack is het feit dat hij niet alleen sportief is, maar ook bijzonder elegant. Zo wordt het jack niet alleen tijdens tochten in de sneeuw gebruikt, maar op koude dagen ook in de stad of op weg naar het werk. De getailleerde pasvorm sluit perfect aan op het lichaam, maar is niet te strak.

Conclusie

Inmiddels is dit jaar niet alleen in Lapland en de Pyreneeën gebruikt, maar ook gewoon in de stad als er een straffe wind staat of de temperatuur onaangenaam laag is. In alle gevallen bevalt het jack prima, waarbij nog eens extra moet worden opgemerkt dat de pasvorm en het feit dat het een elegant jack is extra in de smaak valt. Veel ski-jacks of winterjacks zijn vaak te sportief of te veel gericht op enkel het sportieve gebruik, terwijl dit jaar prima geschikt is voor buiten de pistes of sneeuwschoenroutes.

Pluspunten

  • Zowel elegant als sportief
  • Gerecycled materiaal
  • Goed beschermend (weer- en windbestendig)

Minpunten

  • Nog geen gevonden

Meer foto's bij deze materiaalbespreking

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.hellyhansen.com/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: