Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Helly Hansen Men's Verglas Infinity Shell Pants

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 09-07-2024, 13:09

Helly Hansen Men's Verglas Infinity Shell Pants

Niemand draagt graag een regenbroek, want ze zijn vaak oncomfortabel en redelijk zwaar. De Verglas Infinity Shell Pants van Helly Hansen waren voor mij dan ook een prettige uitzondering op deze regel. Niet alleen is deze broek snel aan te trekken en draagt hij bijzonder comfortabel, met nog geen 500 gram (in maat XXL!) is hij ook nog eens prima mee te nemen in de rugzak voor het geval dat.

Een perfecte regenbroek voor in de zomer

Hier in de Pyreneeën kun je ook in de zomer nogal eens voor een onaangename verrassing komen te staan als het om het weer gaat. Waar je tot aan de lunch in je bermuda en T-shirt loopt, kun je in de vroege namiddag ineens te maken krijgen met een flinke zomerstorm, gepaard met heftige regenbuien en stevige windstoten. Heb je dan geen goede beschermende kleding bij je, dan kun je zeker door de combinatie van nattigheid en wind flink afkoelen. Daarom heb ik deze broek eigenlijk steeds bij me, voor het geval dat er inderdaad zo’n middagstorm door het gebied trekt (en helaas is dat hier vaker dan je denkt). Het betrekkelijk lage gewicht en kleine pakvolume zijn dan uiteraard prettig, maar vooral het feit dat de broek bijzonder comfortabel is om te dragen, is een groot pluspunt.

Goed ademend vermogen

Het ademend vermogen van het zeer waterdichte LIFA INFINITY is verbazingwekkend effectief, zeker voor iemand als ik die tijdens tochten in de zomer flink gaat zweten. En mocht het nodig zijn, dan kun je voor extra ventilatie de tweewegs zijritsen (die tot bijna helemaal bovenaan doorlopen) gewoon een stukje openzetten.

Zeer robuust gemaakt

Helly Hansen heeft bij de ontwikkeling en productie van de Verglas Infinity Shell Pants niet bespaard op robuust materiaal. De 3-laags stof is zeer stevig en is inmiddels al zeer slijtvast gebleken. De YKK-ritsen van de broek zijn waterdicht afgewerkt en voorzien van grote trekkers om ze gemakkelijk te bedienen.

Extra features

Aan de binnenzijde van de ceintuur is een geborsteld paneel verwerkt, dat voor extra draagcomfort zorgt. Aan de onderzijde zijn de broekspijpen zeer goed te verstellen en tevens voorzien van haakjes om ze direct aan je wandelschoenen te bevestigen. Dit voorkomt flapperen van het materiaal en houdt de broek ook tijdens het klauteren goed gesloten op de schoenen. Op het dijbeen is één broekzak verwerkt, wat voor mij net te weinig is: ik had er het liefst twee gezien. En tot slot is de broek voorzien van een verstelmogelijkheid in de ceintuur en riemlussen om de pasvorm nog beter aan te passen indien nodig.

Duurzaam geproduceerd

Je kunt vandaag de dag niet meer nalaten om ook te kijken naar de duurzaamheid van de producten die je koopt. Daarom ben ik ook blij dat Helly Hansen voor deze broek gebruik maakt van gerecycled materiaal (54% van het polyester is gerecycled). Maar bovendien is de broek waterdicht zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën.

Conclusie

Voor mij is de Verglas Infinity Shell Pants als het gaat om een regenbroek de nagenoeg perfecte combinatie van waterdichtheid, winddichtheid, ademend vermogen, duurzaamheid, laag gewicht en pakvolume en uiteraard draagcomfort. De ideale regenbroek die je altijd bij je wilt hebben om gevaarlijke situaties van onderkoeling te voorkomen.

Pluspunten

  • Perfecte combinatie van waterdicht, robuust en comfortabel
  • Goed af te stellen ceintuur en broekspijpen
  • Duurzaam materiaal

Minpunten

  • Slechts één broekzak op het dijbeen

Meer foto's bij deze materiaalbespreking

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.hellyhansen.com/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: