Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Surefire G2

Ingezonden door: Bas Evers
Gepubliceerd op: 25-02-2008, 04:38

Surefire G2

Voor wie veel buiten bezig is is een goede zaklamp zeker handig. Zelf ben ik zowel beroeps- als hobby-matig veel buiten bezig, zowel als het licht is als zeker als het donker is. Voorheen had ik meestal een Maglite of Princetontec bij, vooral de Maglite is een bekende, die zowel “geliefd” is als vergruisd.

Surefire

Bij een aantal overheidsdiensten gebruiken ze tegenwoordig als standaard de Surefire zaklampen, had er op die manier al een aantal maal mee mogen werken en was wel tevreden over de werking en de afwerking van de lampen. De meest gebruikte die ik heb gezien is de E2E Executive Elite® maar zelf vind ik de aluminium finish niet zo. Zelf heb ik dus gekozen voor een kunststof versie, de G2® Nitrolon® , Nitrolon is een glasvezel versterkt materiaal wat wel zo prettig is. De lampen kun je niet "zoomen" of scherpstellen gaat/ hoeft niet, de lampjes komen met een eigen reflector die standaard al goed staan afgesteld, standaard is dit de P60 lamp welke op 2 cr123a cellen een ruime 60 minuten 65 lumen uitspuugt. Je kunt ook optioneel een P61 lampunit monteren die een 20 minuten 120 lumen geeft. Zelf vind ik de 65 lumen al erg veel licht dus heb nog steeds de standaard lamp op de body zitten.

Gebruik

Ik heb het lampje eigenlijk altijd bij me, en moet zeggen dat deze heel erg vaak van pas komt. De Lexan lens is van erg goede kwaliteit en heeft na een ruim jaar gebruik (of misbruik) nog geen krasje, ook over de lichtbundel ben ik erg te spreken. Een erg duidelijke en gefocust bundel die een behoorlijk eind komt in het donker. En als ik deze lamp vergelijk met bv mijn 4 d-cells maglite dan overtreft de Surefire de maglite.
Ik heb specifiek voor deze versie gekozen vanwege de kunststof behuizing, zowel omdat deze lichter is dan de aluminium versies als vanwege de slagvastheid en "het gevoel", vind nog steeds dat een kunststof zaklamp fijner werkt dan een alu geval.
Sinds kort hebben ze naast de 2 cells G2 ook een 3 Cells G3 lamp met xenon lichtbron en een G2 met led lampje, deze laatste kost 2 maal zoveel als de gewone G2 maar geeft 80 lumen in 12 uur. Als mijn huidige G2 dus ooit versleten is zal ik eerder geneigd zijn om een G2 led verzie aan te schaffen,

Conclusie

Een erg fijn lampje welke ik altijd bij heb, als je opzoek bent naar een betrouwbare lichtbron die erg fijn is om te gebruiken zal dit lampje zeker aanspreken, alleen de CR123A Lithium cellen zijn voor sommigen een struikelblok, in een fotozaak kosten deze meestal rond de 7,50 a 8 euro. Zelf bestel ik er via het Inet altijd een heleboel tegelijk (er zijn tegenwoordig een behoorlijk aantal mensen in mijn omgeving die ook gelijk mee bestellen) en dan komende cellen op de 2,00 euro wat zeker niet duur is.

Specificaties:

  • Batterijen: 2 stuks CR123A Lithium. ( meegeleverd )
  • Lichtopbrengst/ Brandtijd: 1 uur 65 Lumen met de standaard meegeleverde lampunit P60, of 20 minuten 120 Lumen met de optioneel verkrijgbare lampunit P61
  • Behuizing: Niet geleidend, corrosieproof en door-en-door zwart gekleurd Nitrolon met slagvaste Lexan lens
  • Lengte en gewicht ( inclusief batterijen ) : 13,0 cm / 116 gram
  • Perfecte fixed-focus lichtbundel zonder zwarte vlekken of ringen
  • Waterproof tot 10 meter
  • Ook prima geschikt als legaal middel ter zelfverdediging vanwege de sterk verblindende lichtstraal.

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.surefire.com/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Bas Evers: