Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Surefire G2 Led

Ingezonden door: Bas Evers
Gepubliceerd op: 31-03-2009, 04:36

Surefire G2 Led

Nieuwe techniek, nieuwe specs in een bekend jasje

Zoals beschreven in een eerdere review ben ik al tijden in het bezit van een Surefire G2 zaklamp. Deze vrat nogal wat batterijen, dus toen ik de LED variant eindelijk tegen kwam heb ik deze maar aangeschaft ter vervanging van de normale G2. De overweging om een nieuwe lamp aan te schaffen was het gebruik van de oude, deze voldoet zo goed dat ik deze erg veel gebruik wat resulteerd in een snel groeiende verzameling van lege batterijen. De LED variant brand een stuk langer op een setje batterijen, ipv 2uur heb je ineens dik 12 uur licht.

Gebruik

Omdat ik de G2 altijd aan mijn riem heb hangen gebruik ik deze veel, niet alleen bij “buitensport” actieviteiten maar eigenlijk gewoon bij alle dagelijkse bezig heden, blijkt al snel dat een bak licht vaak van pas komt, voor bv het uitlijnen van een stel schijfrem brakepads tot het vinden van kwijt geraakt materiaal in het donker in het bos... Daar komt direct het voordeel van de G2 Led tov de oude G2 naar voren, niet alleen gaan de batterijen langer mee maar geeft ie ook veel meer licht. 80 Lumen om precies te zijn, heb al ervaren dat veel mensen dit erg veel licht vinden. Het grootste gedeelte is gelijk aan de oude G2, de grip is van Nitrolon kunstof, de tailcap switch kan of ingedrukt worden of vastgedraaid zoadat je de knop niet meer hoeft in te drukken, handig is ook de mogelijkheid om de tailcap een slag etra terug te draaien waardoor de lamp niet perongelijk aan gaat. De nieuwigheid zit vooral in de lamp kop (bezel), hierin zit een Cree ledje met de bijbehorende electronica die ervoor zorgt dat je op een setje litium batterijen 12 uur 80 lumen tot je beschikking hebt. De kop is ook van ander materiaal, nl. aluminium tov nitrolon.

De lamp is erg gemakkelijk in het bedienen, de tailcap een slagje vast draaien en je kunt de knop gebruiken voor zgn “tactisch gebruik”, draai je tailcap door dan blijft het licht branden, draai je de tailcap dan weer een hele slag terug staat ie weer in de lock modus. Geen gepruts dus met veel verschillende standen met de bijhorende geclick en gedraai maar gewoon simpel veel licht en betrouwbaar licht.

Specificaties

  • Batterijen: 2 stuks CR123A Lithium. ( meegeleverd )
  • Lichtopbrengst/ Brandtijd: 12 uur 80 Lumen
  • Behuizing: Niet geleidend, corrosieproof en door-en-door zwart gekleurd Nitrolon met slagvaste Lexan lens, er zijn nog 3 andere kleuren verkrijgbaar, geel, desert en groen
  • Lengte en gewicht ( inclusief batterijen ) : 13,0 cm / 116 gram
  • Perfecte fixed-focus lichtbundel zonder zwarte vlekken of ringen
  • Waterproof tot 10 meter
  • Ook prima geschikt als legaal middel ter zelfverdediging vanwege de sterk verblindende lichtstraal.

Conclusie

Als je opzoek bent naar erg veel licht wat erg gemakkelijk in gebruik is en degelijk in elkaar steekt is dit zeker een lampje om eens naar te kijken. Mocht het zo zijn dat je al een g2 of g3 in bezit hebt dan kun je ook een losse lampkop kopen die de laatst techniek bevat, deze vervangt dan de huidige lamp en heb je dus een Led variant. Dit is een aantrekkelijker alternatief, helaas waren deze nog niet leverbaar toen ik om ging voor een Led variant.

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.surefire.com/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Bas Evers: