Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Ortec koffiefilter Trekking

Ingezonden door: Bas Evers
Gepubliceerd op: 27-05-2009, 07:41

Ortec koffiefilter Trekking

Normaliter zet je thuis koffie met je senseo (yûk..) en als je op vakantie bent met een clubje vrienden op een vaste plaats dan zet je natuurlijk koffie met je percolator.

Ga je echter op “trektocht” dan moet het allemaal zo licht mogelijk, dus dan grijpen de meeste mensen terug naar de oplos zakjes die dan moeten doorgaan voor koffie.

Alternatieven

Nu was er laatst een thema artikel over het zetten van koffie onderweg, blijkt dat er legio mooie oplossingen zijn voor dit luxe probleem, van een inhang neteje van MSR voor koffie/ thee tot een heuse hogedruk espresso handpompje. Mooi allemaal maar ik gebruik al jaren een erg duurzame en goedkope oplossing die mij bijna altijd van een lekkere bak koffie voorziet.

Ik gebruik dus een herbruikbare koffie filter van Ortec, heb er eens een stapeltje van aangeschaft maar die dingen willen maar niet slijten... behalve dan als ie te dicht bij je hout vuurtje hangt.

Het werkt echt simpel, men neme een thermo mok (alladin bv.) en je hangt hierin je filtertje, schepje of 2 snelfilter maling erin heet water er op en je hebt in een mum van tijd lekkere koffie. De koffie prut gooi je bij de rest van je afval of ergens op een tactische plaats in “de bosjes” waarna je het filtertje eventjes uitspoelt. Ophangen met een musketon/ stiekje/ iets anders en het ding is al rap weer droog waarna je de boel weer kunt inpakken. Het ding word echter niet zo blakent wit meer na een bakje koffie, maar dat mag de pret niet drukken.

Dus eigenlijk altijd klaar voor gebruik, de koffie is natuurlijk niet net zo lekker als uit de pruttelpot maar het filtertje weegt net nix, kost net nix (rond de 2 euro, de mijne kwam nog met een gulden sticker) en met een zip-lock zakje snelfiltermaling heb je altijd een bak koffie in je binnenzak.

Conclusie

perfect voor een goede bak koffie op een trektocht, kost weinig en is dus een ideale aanvulling voor je koffie ervaring onderweg.

Meer informatie vind je bij de bekende outdoor-verdeler, ortec heeft niet echt een uitgebreide website.

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Bas Evers: