Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Earbags Standaard

Ingezonden door: Bas Evers
Gepubliceerd op: 13-01-2010, 08:13

Earbags Standaard

Vorige winter was het in Berlijn wel erg koud, dus naast het standaard hoofddeksel moesten toch echt ook de oren onder gestopt worden. Nu had ik al wel eens oorwarmers met een band achter je hoofd gezien maar in een bekende outdoor toko aldaar kwam ik de earbags tegen.

De Earbags zijn 'gewoon' oorwarmers maar dan anders, door de speciale vorm is er nl geen klemband nodig, en dat was nu juist mijn grootste probleem met de gewone oorwarmers. De earbags zijn gemaakt van fleece met aan de binnenkant een klein stukje kunststof die de boel op z'n plaats houd door te werken als een soort van veer.

Gebruik

Deze winter was het hier alweer kouder dan normaal en bedacht me ineens dat ik vorig jaar die earbags had gekocht in Duitsland, dus deze maar in het dijbeenzak gedaan. Erg gemakkelijk, deze dingen wegen nix en steken niet in de weg dus had ze de afgelopen tijd altijd bij. En als je buiten stapt en je voelt de koude wint rond je oren of mag lekker een tijdje buiten staan (bv bij een buitenhaartje tijdens de kerst markt) dan zet je deze deze oorwarmers binnen een paar tellen op. Op en afzetten gaat erg makkelijk, je klikt de earbag “open” en plaatst deze over het oor, vervolgens duw je aan de boven en onderzijde van de schelp waardoor deze terug klikt als het waar, nu klemt de earbag lekker rond oor en zit er geen beweging meer in. Ideaal als je een hoed of pet draagt die je oren niet bedekt of als het te warm is voor een echte muts.

De earbags zijn er in allerlei hippe kleuren en in 3 maten, dus voor ieder is er wel een goed te vinden. Zelf ga ik toch gewoon voor de zwarte.

Conclusie

Ik steek tegenwoordig deze dingen altijd bij me, bij het koude weer van de afgelopen weken ben ik toch wel erg verwend met lekkere warme oren en simpeler in gebruik kan het eigenlijk niet. Ook passen de earbags goed onder hoeden/petten of een helm dus eigenlijk ideaal voor de koudere omstandigheden. Kosten ook weinig, zo rond de 10 euro.

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.earbags.com/

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Bas Evers: