Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

RAB Baltoro Lite

Ingezonden door: Bas Evers
Gepubliceerd op: 04-11-2010, 02:30

RAB Baltoro Lite

Als vervanging voor mijn al weer een paar jaar oude haglöfs winstopper was ik op zoek naar een wat lichtere windstopper.

Licht, stretch & comfortabel

Waarom ik uiteindelijk met dit jack van RAB thuis kwam is omdat dit een heel erg veelzijdig jasje is. In eerste instantie valt de eenvoud van het jack op, er zitten geen fancy dingetjes aan/in/op en het jack is redelijk recht gesneden en heeft twee hele grote zakken voor op en een zak aan de rechter binnenkant. Omdat de fleece opgebouwd is uit een aantal losse panelen die ook nog eens van stretchend polartec powershield is gemaakt zit deze echt heel erg comfortabel. De manchetten zijn voorzien van een stukje velcro op een stukje rubber, niet mijn eerste keuze, en de kraag is voorzien van een elastisch aantrek koordje.

Comfort

Dit jack houdt het ergens tussen een gewoon fleece vestje en een buitenlaag, het is een beetje een kameleon als kleding stuk. Mijn oude vertrouwde windstopper is van een dikker soort fleece waardoor deze soms erg snel te warm werd. Dit jack is gemaakt van een lichtere vorm van fleece, ik zou het willen vergelijken met een Polartec 100 en de oude windstopper zat dik over een 200-tje heen. Dus dit jack is wat minder warm.

Doordat dit jack minder warm is maar heel erg winddicht gebruik ik deze als buitenlaag tot een graadje of 8 a 9, dan gaat er of een Powerstretch/ 100-tje onder of een wwa laagje overheen. Wat ik eerder niet zo snel deed is mijn windstopper als isolatie laag dragen maar met dit jack doe ik dit wel. Dit komt omdat ik dit jack erg soepel vind vallen omdat het erg fijn stretchet. Ook als buitenlaag bevalt dit jack erg goed, door het goed kunnen afsluiten van de kraag en de manchetten is het behoorlijk behaaglijk te krijgen in het jack maar kun je ook erg gemakkelijk ventileren door de zakken open te zetten, hier zit een soort van gaas achter die net genoeg wind door laat om te kunnen ventileren zonder dat het te veel wordt.

Wat mij ook niet tegen viel is dat Powershield behoorlijk wat water tegen houdt, al een aantal maal heb ik door wat gedrup gereden maar tot op heden goed droog gebleven, zeker een plus voor een jack als dit.

Voor mij zit echter de binnenzak aan de verkeerde kant... was erg gewend aan een “napoleon” zak aan de linker zijde van mijn oude jack, dus pak nu wel eens mis.

Conclusie

Als je opzoek bent naar een do it all niet al te fancy uitziend jack maar die toch heel erg uitgedacht is qua features en ook nog eens heel erg comfortabel zit dan zou dit zeker een jack moeten zijn die je eens gepast moet hebben,

Prijs zo rond de 160 euro.

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://rab.equipment/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Bas Evers: