Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Magellan terug in Benelux met nieuwe outdoor GPS-producten

Magellan terug in Benelux met nieuwe outdoor GPS-productenMagellan GPS kondigt vandaag aan terug te zijn op de Benelux markt met een compleet nieuwe serie outdoor GPS-toestellen. Tegelijkertijd kondigt Magellan aan vanaf vandaag een samenwerking te zijn aangegaan met cartografiebedrijf Navionics. Dankzij deze samenwerking is het mogelijk om per direct uitgebreide zee- of merenkaarten op de nieuwe Magellan eXplorist producten te raadplegen.

Nieuwe outdoor productlijn
Met de drie nieuwe Magellan eXplorist toestellen, bestaande uit de Magellan eXplorist 510, 610 en 710 is het merk weer helemaal terug in de Benelux en biedt gelijk een outdoor navigatieoplossing voor zowel de recreatieve- als de professionele gebruiker. Alle modellen zijn voorzien van een kleurenscherm, een zeer gevoelige antenne, 3.2 megapixel camera en microfoon. Alle apparaten zijn waterdicht (IPX-7) en worden gevoed door twee bijgeleverde AA-batterijen. Er is ruimte om 30 datapunten aan te maken en de gebruiker kan waypoints en punt-tot-punt routes aanmaken. Via een PC of laptop zijn ervaringen eenvoudig te delen via Internet communities of de populaire website: www.geocaching.com.

De nieuwe Magellan eXplorist serie, de 510, 610 en 710 zijn uitgerust met wereldwijde detailkaarten. De Magellan eXplorist 610 en 710 zijn verder uitgevoerd met Europese Hoogtelijnen kaarten, de Magellan eXplorist 710 wordt bovendien geleverd met een Autonavigatie kaart.

Samenwerking Magellan en Navionics
De nieuwe Magellan eXplorist 510, 610 en 710 GPS-producten zijn bij introductie direct compatible met digitale kaartenversies van Navionics Gold marine, HotMaps Premium merenkaarten en Fish’N Chip diepte- en viskaarten. Deze kaarten zijn vanaf nu beschikbaar in de winkel op voorgeprogrammeerde MicroSD kaarten en te downloaden op www.navionics.com

De eXplorist GPS-gebruikers in de Benelux zullen met name geïnteresseerd zijn in de Navionics Gold marine kaarten. Deze kaarten worden gezien als de standaard voor serieuze zeelui en vissers. De belangrijkste toepassingen zijn getijden, stromingen, gezonken scheepswrakken, havenplattegronden, kwelders, marine servicepunten, kustwegen en nog veel meer. Navionics Gold charts zijn beschikbaar in verschillende kaartgroottes: van zeer lokale kaarten tot kaarten met bijna gehele continenten. Vrijwel de gehele wereld is in kaart gebracht. Gedetailleerde kaarten van binnenwateren zijn voor een select aantal West-Europese landen zoals Nederland, Duitsland, Frankrijk, de Scandinavische landen en voor Rusland beschikbaar.

HotMaps Premium merenkaarten en Fish’N Chip diepte- en viskaarten zijn alleen beschikbaar voor verschillende regio’s in de Verenigde Staten, Canada en Mexico.

Iedereen die een Navionics Gold, HotMaps en Fish’N Chip kaart aankoopt heeft recht op een jaar lang gratis 2D-kaartupdates zodat altijd de meest actuele data voorhanden is. Magellan eXplorist GPS gebruikers kunnen met dit updateprogramma genieten van voortdurende Navionics database-updates en verbeteringen door eenvoudig met het Internet te verbinden en de laatste dataset voor de specifieke kaart te downloaden.

"De eXplorist productlijn zijn de ultieme outdoor GPS-producten voor iedereen die buiten actief is, zowel op wandelroutes, in de bergen of op het water. De toevoeging van de zeer gedetailleerde Navionics nautische kaarten maken de eXplorist voor zeelui en vissers het uitgelezen navigatie-instrument als ze op het water zijn en breidt onze lijn digitale kaarten dusdanig uit dat gebruikers deze ongeveer op de hele wereld kunnen gebruiken" aldus Harold Cobben, country manager van Magellan GPS Benelux.

Voor meer informatie: https://www.magellangps.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Magellan:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.