Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

X-Bionic Running Rain Jacket met Symbionic membraan

X-Bionic Running Rain Jacket met Symbionic membraanNederlandse zomers zijn behalve zonnig ook vaak nat. Maar daar hoef jij je niet door te laten stoppen! Met het water- en winddichte Symbionic membraan in het X-Bionic regenjack blijf je namelijk altijd droog. Water en zweet worden naar buiten getransporteerd door het membraan, zelfs tijdens grote fysieke inspanningen. Dankzij de speciale structuur kan het hydrofiele membraan waterdamp en zweet verzamelen en naar buiten leiden. Daarnaast bevordert de innovatieve Spaceframe technologie het transport van vocht in het regenjack.

Symbionic is een water- en winddicht, maar ademend membraan van X-Bionic dat korte metten maakt met waterdamp en zweet. Het Running Rain Jacket blijft droog tijdens de grootste fysieke uitdagingen. Hoe het werkt? Het Symbionic membraan verspreid waterdamp en zweet over een groot oppervlak. De warmte aan de binnenkant van het Running Rain Jacket perst het vocht door het membraan naar buiten waar het kan verdampen. Symbionic absorbeert vocht in het membraan wanneer het lichaam overmatig zweet. Het jack blijft zo aan de binnenkant droog, onder alle omstandigheden.

De Spaceframe technologie optimaliseert het microklimaat in de kleding. Een gepatenteerde constructie met Spaceframe elementen zorgt voor een luchtstroom naar geselecteerde gebieden in het kledingsysteem. Hierdoor kan het vocht en warme lucht effectief uit de kleding leiden, zodat de klimaatcontrole en het verdampingsproces worden geoptimaliseerd. De individuele elementen zijn zo geplaatst dat een luchtstroom plaatsvindt naar geselecteerde zones, waarbij warmte en vocht worden weggedragen en er plaats komt voor frisse lucht. Het ingenieuze AirGuidance systeem reikt helemaal tot aan de kraag van het jack, die vocht en warmte aan de buitenlucht afgeeft.

Naast het Symbionic membraan en de Spaceframe technologie is het Running Rain Jacket van X-Bionic voorzien van reflectoren en een zak op de rug. Daarnaast maken ook nare zweetgeurtjes geen kans: het skinnodor materiaal voorkomt de reproductie van micro-organismen die de oorzaak zijn van zweetlucht.

Voor meer informatie: https://www.xbionic.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot X-Bionic:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.