Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Nieuwe zomerjacks van Bergans of Norway

Nieuwe zomerjacks van Bergans of NorwayBergans of Norway presenteert voor komende zomer een groot aantal multifunctionele jacks, zowel voor heren als dames. Bijzonder is onder andere het Gaustatoppen Lady Jacket met het eigen Dermizax-membraan en zeer lichte Super Lett Neo Lady Jacket, dat er overigens ook voor heren is.

Gaustatoppen Lady Jacket
Met het Gaustatoppen Lady Jacket presenteert Bergans of Norway zijn nieuwe DermizaxNX-membraan nu ook op outdoorgebied. Het membraan was afgelopen winter reeds een innovatie op skigebied en werd logischerwijze bekroond met een European Ski Award. Nu bewijst Bergans dat de voordelen van het membraan - een verdubbelde doorlaatbaarheid van waterdampmoleculen en een zeer goede bescherming tegen weersinvloeden - ook in de zomer kunnen worden toegepast in de vorm van een klassieke lichtgewichtjas. De Gaustatoppen is een lichte, maar toch volledig uitgeruste 3-laagse functionele jas met een extreem hoog ademend vermogen. De poriënloze werking van het PU-membraan zorgt voor de nodige stevigheid van het laminaat en waarborgt ook de hoge stretchfactor, dat de bewegingsvrijheid en het hoge draagcomfort mogelijk maakt. Gaustatoppen is de naam van een 1883 meter hoge berg in de Noorse provincie Telemark, waar men van op de top kan genieten van een fantastisch vergezicht. Gewicht 470 gram (dames S). Adviesverkoopprijs: EURO 490,00.

Glittertind Jacket
Het Glittertind Jacket is een nieuw, zeer licht en volledig uitgerust functioneel 3-laags jack. Zoals gebruikelijk bij de Noorse fabrikant zorgt het Dermizax™-membraan voor de nodige weersbescherming, en dit zonder afbreuk te doen aan het ademend vermogen. De poriënvrije werking van het PU-membraan zorgt voor de nodige robuustheid van het laminaat en garandeert ook de uitstekende elasticiteit, die de bewegingsvrijheid ook bij nauw aansluitende modellen uit het huis Bergans mogelijk maakt. Optisch springt bij de Glittertind vooral de asymmetrische ritssluiting aan de voorzijde in het oog – en doet terugdenken aan de voormalige klassieker Isogaisa, die het succes van Bergans of Norway in de Centraal-Europese markten mee heeft bepaald. Een vaste en een volledig verstelbare capuchon, extra lange ventilatieritssluitingen onder de armen, verstelbare manchetten en kleine maar slimme details zoals de interne opening voor de hoofdtelefoon naar de borstzak staan bij het ontwerp op het verlanglijstje. Contrasterende kleuren op de ritsen, het geborduurde logo en meerdere reflecterende details – een niet te onderschatten veiligheidsargument – laten dit bijzonder lichte jack er niet uitzien als een lichtgewicht. En toch wijst de Glittertind in herenmodel net geen 500 gram aan op de weegschaal. Gewicht 500 gram. Adviesverkoopprijs EURO 440,00.

Sky Jacket voor hem en haar
Met het Sky Jacket neemt Bergans of Norway een nieuw 2 ½-laags jack op in zijn collectie. In het bijzonder het lichte gewicht dat rond de 350 gram schommelt, behoort tot de pluspunten van deze jas, die is uitgerust met een eigen ontwikkeld Element-membraam. Het jack biedt ook onder het premiumsegment de noodzakelijke weersbescherming en het optimale klimaatcomfort bij gemiddeld zware activiteiten. Als licht jasje in noodgevallen mag dit Sky Jacket met zijn geringe pakvolume in geen enkele rugzak ontbreken. Gewicht: 340 gram (heren L), 280 gram (dames S) Prijs: EURO 150,00.

Super Lett Neo Lady Jacket
Als je op zoek bent naar een zomerjack met een gering gewicht, een minimaal pakvolume en maximale waterdichtheid, dan kom je automatisch uit bij het nieuwe Super Lett Neo Jack van Bergans of Norway. Dit 3-laags Dermizax-jasje beschermt tegen wind en een fikse regenbui en springt in het oog dankzij zijn soberheid. Less is more is dan ook de leuze, want met minder features dan zijn grote broer, de Super Lett, is dit jack lichter en neutraler, maar het beschikt over dezelfde winddichte, waterdichte en ademende eigenschappen. Gewicht: 455 gram (heren) en 380 gram (dames). Adviesverkoopprijs: EURO 250,00.

Stranda Basic Jacket voor hem en haar
Ook op softshellgebied heeft Bergans zich in de afgelopen jaren een belangrijke plaats in de harten van de klanten weten te veroveren. Geen wonder, want de producten gingen vaak aan de haal met onderscheidingen bij diverse materiaaltests en zorgden tegelijkertijd met hun hoge draagcomfort en hun frisse look voor furore bij de kopers. Het Stranda Basic Jacket beschikt over een zeer goede en bewezen Bergans of Norway-softshellkwaliteit. Het jack is bovendien uitgerust met een opgeruwde fleece aan de binnenzijde wat zorgt voor grotere isolerende prestaties. Ventilatie onder de oksels en verstelbare manchetten met klittenband behoren naast de bewegingsvriendelijke snit met voorgevormde ellebogen en een iets langere rugzijde tot de leuke eigenschappen van dit jack. Deze Stranda Basic is in feite het broertje van de succesvolle Stranda Softshell Jacket, maar dan zonder capuchon! Gewicht: 630 gram (heren) en 470 gram (dames). Adviesverkoopprijs: EURO 180,00.

Voor meer informatie: https://www.bergans.no/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Bergans:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.