Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Bergans verpakking wint design award

Bergans verpakking wint design awardBergans of Norway's nieuw verpakkingsconcept voor zijn merinowollen baselayers is bekroond met het Noorse 'Merket for God Design' (Prijs voor Excellent Design) door de Noorse Design Raad. De prijs werd uitgereikt op de Oslo Design Day. "Deze prijs gaat naar de meest vernieuwende Noorse bedrijven en ontwerpers van het moment," zegt Thea Mehl, projectleider bij de Noorse Design Raad.

Tyvek®
De verpakking van de merinowollen baselayers bevat een zakje dat gemaakt is van Tyvek®, een materiaal dat normaal gezien wordt gebruikt voor enveloppen. Deze zakjes zijn bijzonder sterk maar toch zeer licht van gewicht. Ze kunnen worden gebruikt als opbergzakje voor onderweg. Dankzij het speciale materiaal zijn ze gemakkelijk terug te vinden in je rugzak. Tyvek® is een recyclebaar materiaal.

De jury van de Noorse Design Raad benadrukt de mogelijkheid tot hergebruik van de verpakking na verkoop, zijn speciale ergonomie en de eenvoudige communicatie via de verschillende kleurcodes voor de verschillende gewichten.

De collectie merinowollen baselayers van Bergans of Norway werd gelanceerd in de herfst van 2012 en is gemaakt van 100% fijne merinowol. De collectie omvat verschillende stijlen voor mannen en vrouwen in 4 verschillende gewichten van 150 tot 320 gram. Een aantal modellen is ook verkrijgbaar voor kinderen.

Voor meer informatie: https://www.bergans.no/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Bergans:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.