Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Nieuwe hard- en softshells en hybride-jassen van Patagonia

Nieuwe hard- en softshells en hybride-jassen van PatagoniaDit najaar zijn de hard- en softshells van Patagonia helemaal opnieuw ontworpen. Ze spreken meer aan qua uiterlijk en functionaliteit en zijn technisch minstens zo goed als de vorige generatie. De hybride-jassen combineren het beste van twee werelden: de beschermende en slijtvaste stoffen van de hardshells en de soepele en ademende stoffen van de softshells.

Hardshells
Patagonia heeft de topmodellen uit de hard shell collectie opnieuw ontworpen. Op deze manier wil Patagonia het aanbod zowel qua uiterlijk als functionaliteit uitbreiden. Met de H2No standaard leidt Patagonia in de branche door het creëren van duurzame, waterproof kledingstukken. Deze jacks voorkomen schaven, ademen uitstekend en houden de wind buiten.

De Exosphere Jacket is Patagonia's eerste nieuwe 3-laags hardshell, gemaakt van duurzaam nylon ripstop H2No stof. De ritsen zijn gecoat en de stof is voorzien van Deluge(R) Durable Water Repellent, waardoor de jas waterdicht is en blijft. Geschikt om te klimmen of toerskiën onder natte en koude omstandigheden. Met verstelbare capuchon. Verkrijgbaar in verschillende kleuren voor zowel dames als heren. Consumentenadviesprijs: 350,00 euro.

De nieuwe 2,5-lgaags all-nylon Troposphere Jacket heeft een prachtige pasvorm, ademt goed en heeft stretch om goed te kunnen bewegen tijdens het skiën of klimmen. Het Troposphere Jacket is de enige H2No shell uit de collectie waarbij stretch is geweven in de stof. Verkrijgbaar in verschillende kleuren voor zowel dames als heren. Consumentenadviesprijs: 300,00 euro.

In de Alpine herencollectie vind je ook de de nieuwe Apastron Hoody. De beste hoody als het aankomt op winddichte warmte; combineert lichtgewicht soepel nylon Gore WINDSTOPPER(R) met 200-g PrimaLoft(R) Eco isolatie voor bescherming tegen extreem koud weer. Alleen verkrijgbaar voor heren. Consumentenadviesprijs: 350,00 euro.

Softshells
Softshells blijven een belangrijk onderdeel van de klimuitrusting. Voor dit najaar heeft Patagonia de softshell collectie verjongd met dynamische strech, optimale luchtdoorlating en verbeterde waterbestendigheid. De collectie bevat vier nieuwe broeken en twee nieuwe jassen, allemaal gemaakt met de exclusieve Polartect® Power Shield® stof voor de ultieme performance.

Ergens tussen de hard- en sotfshells bevindt zich de nieuwe Mixed Guide Hoody, die de optimale bescherming van een H2No® hardshell combineert met de geweldige rekbaarheid en ademend vermogen van een Polartec softshell - een perfect product om in te toerskiën en ijsklimmen. Verkrijgbaar in verschillende kleuren voor dames en heren. Consumentenadviesprijs: 300,00 euro.

De Alpine Guide Jacket is een stevige softshell gemaakt uit een winddichte Polartech® Power Shield® stof met stretch. De stof voert vocht goed af tijdens uitputtende, veeleisende beklimmingen of skitours

Hybride jassen
Dit najaar gebruikt Patagonia enkele van de meest iconische materialen op inovatieve wijze. Dit vergroot de prestatie van de isolatie-collectie en zorgt voor meer veelzijdigheid binnen de collectie.

De nieuwe Piton Hybrid producten bieden gestroomlijnde en technische hoogstandjes op het gebied van isolatie. De Piton Hybrids zijn gemaakt met Polartec® Wind Pro® en Hardface® technology en bieden drie keer zoveel meer bescherming tegen de wind dan tradiotioneel fleece en slijten bovendien minder snel. Waterdicht door de Deluwe® DWR (durable water repellent) finish. Verkrijgbaar in verschillende kleuren voor dames en heren. Piton Hybrid Jacket consumentenadviesprijs: 160,00 euro. Piton Hybrid Hoody consumentenadviesprijs: 180,00 euro.

Ook nieuw binnen de hybride isolatiekleding is het Nano Puff Hybrid Jacket. Dit product is ontwikkeld in samenwerking met de klimambassadeurs van Patagonia. Hiervoor zijn twee van de meest isolerende stoffen die Patagonia in huis heeft gebruikt voor de ultieme isolatie. De Nano Puff bovenkant (lichtgewicht, gerecycled polyester shell met PrimaLoft® synhetische vulling) biedt bescherming en warmte op de belangrijkste plekken van het lichaam terwijl de R2® fleece onderkant van het jack bij de buik, rug en armen goed ademt en het lichaam meer beweginsvrijheid geeft. Verkrijgbaar in verschillende kleuren voor heren. Consumentenadviesprijs: 200,00 euro.

Voor meer informatie: https://www.patagonia.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Patagonia:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.