Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

La Sportiva presenteert Mountain Running collectie

La Sportiva presenteert Mountain Running collectieHet Italiaanse la Sportiva zet na de succesvolle introductie van hun winterkleding een volgende stap met een compleet nieuwe collectie voor Mountain Running. Deze nieuwe collectie bestaat uit zowel kleding als schoenen, welke voortgekomen zijn uit de jarenlange ervaring die het merk heeft opgedaan in de Mountain Running sector sinds eind jaren 90.

Om over rotsen, modder, sneeuw en door water te kunnen lopen en rennen moeten de schoenen geschikt zijn om zich onder alle omstandigheden te weren. Maar ook de runner zelf moet zich snel kunnen aanpassen aan de veranderende omstandigheden om zo de eigen grenzen te kunnen verleggen en (in wedstrijden) de concurrentie voor te kunnen blijven. En dat aanpassingsvermogen is nu net de inspiratie die heeft geleid tot de nieuwe kledinglijn van La Sportiva. geheel in la Sportiva stijl is de kleding ontwikkeld en getest in de bergen vlakbij de eigen basis in Ziano di Fiemme aan de voet van de Dolomieten.

Voor meer dan 80 jaar is het doel van het bedrijf uit Trentino altijd het produceren van een complete range van outdoorschoenen geweest. Een range die voldoet aan de zware eisen die bergsporters stellen aan hun materiaal. Met de introductie van de bijbehorende kledinglijn gaat La Sportiva nu nog een stap verder.

In de afgelopen 15 jaar heeft La Sportiva veel geĆÆnvesteerd in de Mountain Running sector, middels de ontwikkeling van technisch schoeisel dat heeft geleid tot de creatie van modellen die speciaal geschikt zijn voor skyraces en ultra marathonwedstijden. Tegenwoordig worden schoenen van La Sportiva dan ook gebruikt door veel topatleten, terwijl de modellen blijven groeien aan populariteit dankzij innovatie en prestaties.

Voor de kledingsector stelt La Sportiva zich hetzelfde doel: dankzij het gebruik van de nieuwste technologieƫn, de beste materialen en voortdurende innovatie op het gebied van membranen en behandeling tot de top behoren. De Mountain Running kledingcollectie bestaat uit twee lijnen voor dames en heren, opgedeeld in een 5 laags lagensysteem: base Layer, mid Layer, Hybrid Layer, Insulation en hard Shell. Elk product is ontworpen om de atleten te ondersteunen tijdens races in alle klimaatsoorten en hen te beschermen tegen wind, regen, zon en sneeuw.

La Sportiva werkt samen met de bekendste merken op het gebied van textiel, isolatie en membranen. Denk daar bij aan Active Shell van Gore-tex,. maar ook Windstopper, Primaloft, Cocona en Polygiene. bovendien is La Sportiva officieel lid van de bluesign-organisatie, waarmee de fabrikant aantoont het ontzien van het milieu tijdens de productie van groot belang te vinden.

Speciaal voor de introductie van de nieuwe Mountain Running collectie heeft La Sportiva de website mountainrunning.lasportiva.com geopend om de gehele collectie aan het publiek te tonen. En al bij de eerste blik is duidelijk dat het merk trouw blijft aan haar eigen credo: innovation with passion!

Voor meer informatie: https://www.lasportiva.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot La Sportiva:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.