Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Geimpregneerde muskietennet Light Weight Bell van Care Plus

Geimpregneerde muskietennet Light Weight Bell van Care PlusDe geïmpregneerde muskietennetten van Care Plus bieden optimale bescherming tegen insecten en andere geleedpotigen. Stekende insecten verstoren niet alleen de nachtrust, maar kunnen ook verschillende ziektes overbrengen, zoals malaria, gele koorts en dengue.

Care Plus adviseert een geïmpregneerd muskietennet voor verre bestemmingen met een malaria risico zoals bijvoorbeeld de Light Weight Bell. Malaria muggen (Anopheles soorten) zijn veelal actief tussen zonsondergang en zonsopgang. Ventileer de ruimte goed en hang het net in elk geval voor zonsondergang op.

Care Plus muskietennetten worden geheel in lijn met de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vervaardigd. Dit betekent dat alle geïmpregneerde muskietennetten worden gemaakt met een maasgrootte (mesh) van 156 gaatjes per vierkante inch (2,54 cm), een draaddikte van 75 denier en een materiaalbesparende, 4-hoekige, ruitvormige mesh.

Impregnatie voorkomt dat (malaria) muggen op het net landen of er doorheen steken. De duurzame Durallin® technologie van Care Plus hecht het contactinsecticide permethrine (CAS No. 258-067-9) aan het net. Zij garanderen optimale bescherming tegen muggen, ondanks de minimale impregnatie dosis. De langdurige impregnatie blijft tot 3 jaar effectief. Care Plus adviseert het net te gebruiken in een goed geventileerde omgeving en de handen te wassen na aanraking. En een geïmpregneerd net buiten bereik van kinderen te bewaren. De verkrijgbaarheid van geïmpregneerde muskietennetten is afhankelijk van de lokale regelgeving Biociden.

Care Plus netten zijn gemaakt van duurzaam polyestervezel. Alle Durallin® geïmpregneerde bednetten zijn 20x op de hand te wassen op 30°C zonder verlies van werkzaamheid. Gebruik bij voorkeur een chloorvrij wasmiddel. Bewaar het net altijd in het bijbehorende hoesje op een donkere plaats. Bewaar een geïmpregneerd net buiten bereik van kinderen.

Tip! Denk aan het milieu als je een geïmpregneerd net wilt weggooien. Raadpleeg de lokale autoriteiten voor een inzamelpunt van chemisch afval bij jou in de buurt.

Voor meer informatie: https://www.careplus.eu/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Care Plus:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.