Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Veilig eten koken zonder vuur te maken met Forestia

Veilig eten koken zonder vuur te maken met ForestiaIn Spanje zijn tijdens de hete zomermaanden bosranden eerder regel dan uitzondering. Reden voor de overheid om in veel gebieden een verbod uit te roepen op open vuur. En dus is koken in de buitenlucht ook een stuk lastiger. Met Forestia is dat echter geen probleem: dit komt namelijk met ingebouwde opwarmer.

Niet gevriesdroogd, maar wel gewichtsbesparend
Veel grammenjagers kiezen vaak voor gevriesdroogde maaltijden om zo besparen op het gewicht. En hoewel Forestia maaltijden an sich inderdaad gemiddeld zwaarder zijn dan de traditionele gevriesdroogde maaltijden kun je toch op gewicht besparen. Veel Forestia maaltijden komen namelijk met een self-heating cachet: door eenvoudigweg water in de bijgeleverde zak te gieten maak je namelijk je eigen au-bain-marie-systeem. En omdat het water niet in contact komt met het eten zelf kun je gewoon ongefilterd water uit een beekje of meertje nemen. Je bespaart dus door het feit dat er geen brander en brandstof mee hoeft. Ook een pan is niet nodig. Bijkomend voordeel: je bespaart direct ook behoorlijk op volume in je rugzak.

Gezonde en complete maaltijden
Forestia voegt geen kleurstoffen, conserveringsmiddelen of vetten toe aan hun maaltijden. Het zijn daardoor voedzame, natuurlijke maaltijden die helemaal zijn afgestemd op outdooractiviteiten. Met een zeer ruime keus van ontbijt tot complete maaltijden inclusief dessert. Bovendien levert Forestia ook vegetarische maaltijden voor de liefhebbers.

Ook als gewone pouch
Niet alle maaltijden worden geleverd inclusief de self-heating cachet. Sterker nog: veel maaltijden zijn als gewone pouch verkrijgbaar, zodat je ervoor kunt kiezen om ze zelf op te warmen in heet water of een pannetje. Ook levert Forestia losse heater-packs, voor het geval je er pouch-maaltijden mee wilt opwarmen onderweg. Makkelijk voor als je naar gebied gaat waar open vuur te gevaarlijk is en je dus afhankelijk bent van andere manieren om je maaltijden op te warmen.

Ook gewoon in de pan, zonder water toe te voegen
Het voordeel van de Forestia maaltijden is echter dat ze ook gewoon in de pan kunnen worden opgewarmd. Er hoeft dan geen water te worden toegevoegd: de maaltijden zijn kant en klaar om te worden opgewarmd. De maaltijden zijn bovendien afgestemd op het portie van é én persoon zodat ieder naar eigen smaak een maaltijd kan uitzoeken.

Internationale maaltijden: van Basil pesto pasta tot Minty Lamb casserole
Forestia biedt een zeer uitgebreid keus aan maaltijden. Zowel vis- als vleegerechten maken deel uit van het brede assortiment. Bijvoorbeeld een smakelijke Basil pesto pasta of een milde Chicken madras. Van een bijzondere Minty Lamb casserole tot de verrassende Salmon and Porcini Mushroom risotto. En als Spaans merk heeft Forestia natuurlijk ook Paella aan het assortiment toegevoegd. Vegan Green Lentil Curry en Beef Stroganoff zijn andere voorbeelden van de 100% natuurlijke maaltijden in het Forestia-aanbod.

Zonder gevaar voor bosbrand
Zoals gezegd is het gevaar op bosbranden in Spanje tijdens de zomermaanden groot. Open vuur is dan verboden en de boetes zijn (volkomen terecht) niet mals. Mocht je dus richting een natuurbied in Zuid-Europa gaan (wild)kamperen, kies dan voor de veiligheid van een Forestia-maaltijd. Niet alleen de natuur, maar ook je smaakpapillen zullen er blij mee zijn.

Goed om te weten: ondanks dat er geen conserveringsmiddelen worden toegevoegd aan de Forestia-maaltijden hebben ze een houdbaarheid van maar liefst 18 maanden. Forestia maaltijden wegen gemiddeld ongeveer 350 gram en de adviesverkoopprijs van de meeste maaltijden ligt op EURO 9,95.

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://weareforestia.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Forestia:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.