Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

ARCHitektur van Lightwave

ARCHitektur van LightwaveLightwave, de Engelse fabrikant van innovatieve tenten, voert de modellen van 2005 uit volgens het ARCHitektur-ontwerp: een ietwat puntig frame voor betere performance.

Lightwave deed onderzoek naar weerbaarheid tegen sterke zijwinden van de tenten met een gewoon volledig gebogen frame en kwam tot de slotsom dat dat beter kon. Een compleet puntig frame (= A-frame) zou echter teveel aan binnenruimte kosten en dus moest er een tussenweg worden gevonden. Die werd uiteindelijk gevonden in het ontwerp dat ze ARCHitektur noemen: een gebogen frame waarvan de top een lichte knik vertoont.

Door gebruik te blijven maken van een boog blijft de binnenruimte nagenoeg gelijk aan die van de normale gebogen frames. Maar door de knik is het frame veel beter bestand tegen zijwinden en zal de tent nauwelijks vervormen bij sterke zijwind.

Lightwave zal ARCHitektur toepassen in alle nieuwe tenten van 2005.

Lightwave is in Nederland onder andere verkrijgbaar bij Kathmandu (Utrecht) en Kompas Outdoor World (Heerhugowaard).

Voor meer informatie: http://www.lightwave.uk.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Lightwave:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.

Reacties op deze pagina: