Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Garmin lanceert GPSMAP 66sr- en 65-serie handheld-apparaten voor outdoor navigatie

Garmin lanceert GPSMAP 66sr- en 65-serie handheld-apparaten voor outdoor navigatieGarmin voegt L5-frequentieondersteuning toe aan de handheld serie om de nauwkeurigheid van positionering en tracking te verbeteren, zelfs in de meest uitdagende omstandigheden.

Garmin kondigt de nieuwe GPSMAP® 66sr en GPSMAP 65-serie handhelds aan. Dit zijn de nieuwste toevoegingen aan de populaire line-up van premium outdoor navigatie-toestellen. Deze robuuste GPS-handhelds bieden de meest nauwkeurige positionering en tracking door multi-band technologie en uitgebreide ondersteuning voor wereldwijde navigatiesatellietsystemen (GNSS). Outdoor-enthousiastelingen ervaren optimale nauwkeurigheid, waar hun avonturen ook naartoe leiden, van glooiende landschappen tot bergachtige gebieden en dichte bossen.

"We zijn blij om ons populaire assortiment GPSMAP-handhelds uit te breiden en meerdere GPS-frequenties in de serie te introduceren", aldus René Dijk, Head of Marketing en Product management van Garmin Nederland. "We hebben onze satellietondersteuning uitgebreid, zodat je als gebruiker de omgeving met een gerust hart kunt verkennen, ongeacht wat de omstandigheden zijn."

De GPSMAP 66sr en GPSMAP 65-serie ondersteunen nu multiband GNSS-technologie, waardoor dit de eerste handhelds van Garmin zijn die meerdere frequenties ontvangen en gebruiken die door navigatiesatellieten worden verzonden. Dit maakt een optimale nauwkeurigheid van de gebruikerspositie mogelijk, met name in gebieden waar GNSS-signalen worden gereflecteerd, zwak zijn of niet doordringen. Gebruikers die multi-band-technologie gebruiken, zullen een superieure nauwkeurigheid ervaren. Zij maken gebruik van de modernste technologie, die voorheen alleen beschikbaar was voor militaire doeleinden.

GPSMAP 66sr
De GPSMAP 66sr heeft een groot 3-inch, in zonlicht afleesbaar kleurendisplay met toegang tot satellietbeelden die rechtstreeks op het apparaat kunnen worden gedownload, ideaal voor gebruik buiten het netwerk. Het apparaat is voorgeladen met TopoActive Europa-kaarten met routeerbare wegen en paden. De multibandtechnologie en uitgebreide GNSS-ondersteuning met toevoeging van L5-frequentie (GPS, GLONASS, Galileo, QZSS, IRNSS) zorgen ervoor dat de gebruiker de nauwkeurige positie van zijn omgeving beter kan bepalen.

De GPSMAP 66sr zit vol met ABC-sensoren, een hoogtemeter voor hoogtegegevens, een barometer om het weer te volgen en een 3-assig elektrisch kompas. Blijf op de hoogte van de weersomstandigheden met real time weersvoorspellingen en een live weerradar (1) inclusief wolken- en neerslaggegevens. Dankzij de interne oplaadbare lithium-ionbatterij die een batterijduur tot 36 uur biedt in de GPS-modus en tot 450 uur in de expeditiemodus kan je vertrouwen op een goede partner tijdens outdoor-avonturen.

GPSMAP 65-serie
De GPSMAP 65 en 65s zijn robuust gebouwd voor elk avontuur met een 2,6-inch in zonlicht afleesbaar kleurenscherm. Deze handhelds bieden multibandtechnologie en uitgebreide GNSS-ondersteuning plus voorgeladen TopoActive Europa-kaarten. De GPSMAP 65s bouwt voort op de basisfunctionaliteit van de GPSMAP 65 en bevat ABC-sensoren (hoogtemeter, barometer en kompas). De GPSMAP 65 en GPSMAP 65s zijn bedienbaar met knoppen, zijn waterdicht tot IPX7 (2) en hebben een batterijduur van 16 uur in GPS-modus.

Plan je reis vooraf
Compatibel met de Garmin ExploreTM app (1), hebben gebruikers van zowel de GPSMAP 66sr als de 65-serie toegang tot extra tools en functies voor outdoor-navigatie, reisplanning, kaarten en het delen van gegevens. Voordat ze op weg gaan naar het volgende avontuur, kunnen gebruikers een reis plannen in de app en kaarten downloaden om ze off-grid te bekijken. Wanneer je onderweg bent en geen toegang hebt tot een dataverbinding, zal de Explore-app naadloos synchroniseren met het apparaat, waardoor gebruikers in staat zijn om hun huidige locatie te bekijken. Ook kunnen ze gemakkelijk routes plannen en navigeren door waypoints in te stellen en te beheren.

De GPSMAP 66sr is daarnaast ook compatibel met de Garmin ConnectTM en Connect IQTM apps, en geeft toegang tot meer dan 9 miljoen routes via de voorgeladen Wikiloc-app en uploadt automatisch geocaching-vondsten naar het profiel van een gebruiker.

Beschikbaarheid en prijzen
De GPSMAP 65, GPSMAP 65s en GPSMAP 66sr zijn nu verkrijgbaar via geselecteerde verkooppunten en www.garmin.nl.
GPSMAP 65 - EURO 349,99
GPSMAP 65s - EURO 399,99
GPSMAP 66sr - EURO 499,99

(1) Vereist compatibele smartphone (apart verkrijgbaar)
(2) Bestand tegen incidentele blootstelling aan water tot een diepte van 1 meter gedurende maximaal 30 minuten; zie Garmin.com/waterrating voor meer details

Meer foto's bij dit nieuws-item

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Voor meer informatie: https://www.garmin.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Garmin:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.